Novi učesnik ABA 2 lige, Košarkaški klub Sloga iz Kraljeva, novu KLS sezonu započinje 1.oktobra na svom terenu. Dočekaće debitanta, ekipu Čačka 94. Ova dva tima već su odigrala jedan, ali ne ceo meč pa se otprilike i poznaju i znaju šta mogu očekivati na terenu jedni od drugih. Ono što je činjenica jeste da svaki tim u Košarkaškoj ligi Srbije zaslužuje respekt, tako i tim koji će prvi put igrati ovaj rang takmičenja.


„Imamo već dosta informacija o timu sa kojim ćemo otvoriti novu sezonu. Oni jesu na papiru debitanti u KLS ligi, ali daleko od toga da mogu biti novajlije jer u svom sastavu imaju Majstorovića, koji je igrao u Partizanu i to Evroligu. Imaju Đorđa Tresača koji je jako iskusan igrač, tu su i Pantić i Popović, Pilčević koji je igrao nemačku Prvu ligu. Samim tim, oni su daleko iskusnija ekipa od nas, tako da će to biti jedna veoma teška utakmica. Ovom prilikom pozivam našu publiku, koja je sigurno jedna od najboljih u našoj zemlji, da dođu i pruže nam podršku kao što su to činili prošle sezone, bili naš vetar u leđa i vodili nas do mnogih pobeda.“, istakao je Marko Dimitrijević, trener KK Sloga.
Iako su novi učesnici ABA2 lige, koja će se i ove sezone igrati u takozvanim balonima, prvi trener „belih“ iz Kraljeva, ima jasan plan i cilj za sezonu koja predstoji.


„Mi igramo svaku utakmicu na pobedu. Ne potcenjujemo ni malo ABA 2 ligu, ali nama je apsolutno prioritet plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, jer nema ABA 2 bez KLS. Ako ne budemo prvi ili drugi u KLS ligi, sledi nam ispadanje iz ABA 2 ligi, ma koji bili u tom takmičenju. Tako da je nama sve jasno, ciljevi i planovi su takvi. Ali spremni smo i za balone i za ABA 2, svaku utakmicu idemo na pobedu“, dodao je Dimitrijević.
Prvi meč u Košarkaškoj ligi Srbije, Sloga igra 1.oktobra sa ekipom Čačka 94. u dobro poznatom terminu od 19 časova i 30 minuta. A prvi izazov u ABA 2 ligi, debitani iz Kraljeva igraju 17.oktobra sa Zlatiborom. Izvor i foto KK Sloga #KLSRB