Reči Marka Dimitrijevića, trenera Sloge, da im je nešto duža pauza, izazvana koronavirusom, prijala i došla u pravo vreme, potvrđene su u meču sa OKK Beogradom. Sveži i puni energije krenuli su „beli“ u ovaj duel 20.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, i u gotovo istom tempu odigrali svih 40 minuta. U prvoj utakmici u 2022.godini, zabeležila je Sloga jednu od najubedljivijih pobeda 92:78 (28:19, 26:14, 23:21, 15:24). Na kraju prve deonice domaćini su imali već +19, u jednom trenutku meča i blizu 30 poena prednosti, a dvocifrenu prednost su održavali do kraja. Kako je rezultatska razlika pred sam kraj meča bila nedostižna za Beograđane, Dimitrijević je iskoristio priliku i u igru uveo najmlađe prvotimce na ovom meču, koji su dali određeni doprinos.


„Iskren da budem, koliko god nam je pauza prijala, uspeli smo čak nedavno da budemo svi na treningu, zdravi i oporavljeni, pribojavao sam se ovog meča. Tri nedelje bez utakmica, želeo sam da pojačam treninge i svi momci koji su mogli da dolaze odradili su ovaj deo besrekorno. Iako smo prethodnih dana izgubili dve prijateljske utakmice, to nam je zapravo pokazalo u kom smetu trebamo da idemo i na čemu da radimo, pa je ova velika pobeda protiv OKK Beograda i valorizacija svega ovoga što sam i rekao. Moram da istaknem i to da smo opet promašili veliki broj slobodnih bacanja, bilo je 26/10, što je za ekipu kao Sloga i previše. Svesni smo toga, mogu da kažem da vežbamo i radimo na tome. Pomenuo bih naravno i to da je tim OKK Beograda veoma mlad, i da su već do sada ostvarili jako dobre rezultate u toku ove sezone. Igraju brzo, ali jednostavno mi smo dosta iskusniji i teško je bilo da nas pobede u jednoj ovakvoj utakmici.“, rekao je Marko Dimitrijević, trener košarkaša Sloge iz Kraljeva.
Mnogo je odloženih mečeva, nažalost i dosta pozitivnih igrača, kao i članova stručnih štabova. Zaostale utakmice će se odigrati u najskorijem periodu, sigurno će se igrati po dva duela nedeljno, ali većina timova je što se toga tiče u istoj poziciji. Slogu očekuju pored redovnih kola, još i utakmice sa Mladosti, Kolubarom i Radničkim iz Kragujevca. Izvor KK Sloga #KLSRB