Sloga – Tamiš 95 – 85 (14-21, 27-20, 31-19, 23-25)
Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 1500 Sudije: Pecelj, Strika, Zdravković
SLOGA: Kalil 18 (7 as), Paunović 9 (6 as), Petrović 4, Savić 2, Matović 18 (11 sk), Andervud 9 (10 sk), Jordović, Todosijević, Čekić 18, Bojanić 2, Simeunović 16 (5 as)
TAMIŠ: Lugarić 19 (7sk), Strinić, Nikolas 13, Krstić, Mihailović, Terzić 10, Šinik 22, Kojadinović 6, Kovačević 2, Smiljanić 3 (6 sk), Đorđević, Stanojević 10


Posle dve vezane pobede, košarkaši Sloge su ugostili pančevački Tamiš, najneugodnijeg protivnika, sa kojim imaju negativan skor i koji je prošle sezone pobedio „bele“ oba puta. Pančevcima prija kraj Ibra i to su potvrdili već u prvoj četvrtini. Bolje su otvorili meč, sve vreme imali vođstvo,a posle trojki Nikolasa i Šinika, strateg domaćih Marko Dimitrijević je morao da zatraži tajm aut jer su gosti imali vođstvo 17-8. Uspeli su puleni Bojana Jovičića da zadrže prednost, nisu pravili mnogo grešaka, dok je Sloga na drugoj strani slabo šutirala, kako iz igre, tako i sa linije za slobodna bacanja. Ovaj deo igre pripao je Tamišu 14-21. I nastavak su gosti počeli bolje. Treba reći da je Sloga nastupila bez suspendovanih Nikolića i Stamenića, a da se u četvrtom minutu povredio Čekić koji nije igrao do kraja prve četvrtine, ali se u drugoj, sa povezom oko ruke, vratio na parket. Sloga je uspela u ovom delu igre da postigne i prve trojke, Kalil i Matović, ali je Tamiš čuvao prednost.


Sloga je fanatičnom borbenošću desetkovanog tima uspela da priđe na poen zaostatka i nekoliko puta propustila priliku da dođe i do vođstva. Gosti su to kaznili trojkom Terzića posle koje je usledio predah sa klupe „belih“. I urodilo je plodom, jer su domaći sa pet vezanih poena, kapiten Matović dva bacanja i trojka Simeunovića, došli do vođstva 40-39. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 41-41. Odmah na početku treće četvrtgine Sloga je zaigrala kao u transu, nošena podrškom sa tribina „beli“ su napravili seriju 9-2 i došli do vođstva 50-43.

Tvorac ovog Sloginog preokreta bio je sjajni plej, Libanac Žad Kalil koji je za sedam minuta igre u ovoj deonici postigao 12 poena. Uz to je sjajno razigrao Čekića, Matovića i Simeunovića i Tamiš nije imao odgovor. Došli su domaći do prve dvocifrene prednosti u 26. minutu 60-50,a nešto kasnije i do najvećeg vođstva 70-54.

U poslednjoj deonici razigrao se Andervud i sa sedam vezanih poena održao prednost svog tima. Na drugoj strani Šinik i Lugarić jedini razigrani u Tamišu nisu bili dovoljni za povratak u meč. Ivan Smiljanić je tek u ovoj deonici postigao svoje prve poene. Sloga je opterećena ličnim greškama uspela da odigrao dovoljno dobro i kvalitetno za novi trijumf. Ovacije su redom dobijali Matović, Kalil, Paunović, Simeunović, pa mladi Petrović posle pogođene trojke. Na kraju konačnih 95-85 i treća vezana pobeda „belih“. Aleksandar Daišević Srbijasport.net Foto Miloš Živković Kraljevo Izvor Sloga #KLSRB