Nakon pauze za novogodišnje praznike, koja nije dugo trajala, kreću utakmice drugog dela sezone u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Sloga je sezonu započela pobedom u gostima protiv Somborskog Jokera, a sada će ovaj tim dočekati na svom parketu.

„Prvo moram da istaknem da Joker sa kojim smo igrali to prvo kolo i Joker sada su dva potpuno drugačija tima. Počev od trenera koji nije isti, pa su promenili tri igrača, a oni koji su došli u klub prave zaista ozbiljnu razliku. Očekuje nas jedna agresivna, prava muška utakmica, gde ćemo morati da odgovorimo visokim intezitetom. Spremamo se, dobro radimo, i to poslednje tri nedelje smo dosta pojačali intezitet treninga, i podigli energetski nivo u ekipi, zato moram da kažem da iskreno očekujemo pozitivan rezultat. Liga je duga, a borba za opstanak će biti jako teška. Mi moramo da verujemo. Očekuje nas prava misija, biće jako teško, svaka utakmica će nama biti za život i gledaćemo da svaki meč pobedimo. Apsolutno neće biti nikakvih kalkulacija, verujem u ekipu, verujem da možemo i daćemo sve od sebe da ostvarimo naš cilj, a to je opstanak u KLS ligi ove sezone.“, istakao je trener Sloge iz Kraljeva, Saša Đorđević.

Optimista je i košarkaš „belih“, Bogdan Petrović, koji ističe da u pozitivnom raspoloženju dočekuju drugi deo sezone, koji će biti jako važan za klub iz Kraljeva.

„Očekuje nas pre svega utakmica protiv Jokera, tima koji smo savladali u Somboru, međutim svi dobro znaju da je ta ekipa dosta promenjena u odnosu na početak sezone, tako da se mnogo jače i opreznije pripremamo za njih. Naravno, nama je svaka utakmica u ovom delu sezone kvalifikaciona, a kod kuće, svaka će biti za život. Ali spremni smo, radimo i treniramo i sasvim sigurno daćemo sve od sebe.“

Utakmica između KK Sloga i KK Joker igra se u Kraljevu, sa početkom u 18 časova i 30 minuta, a ulaz u halu za sve posetioce biće besplatan. Podrška „belima“ je sada neophodna više nego ikada, a poznato je da publika u Kraljevu ume da svom timu pruži veliku podršku i neretko bude takozvani „šesti igrač“.

Foto: Miloš Živković Izvor KK Sloga #klsrb