Sloboda – Dunav 91:77 (33:24, 55:37, 75:55, 91:77).
Sloboda je u premijeri pred svojim navijačima u svim segmentima košarkaške igre nadvisila goste iz Starih Banovaca. Duel ekipa koje su među najmlađima u ligi pripao je zasluženo Užičanima koji su tokom čitavog meča imali rezultatsku prednost, pa je trener Popović imao i tu mogućnost da značajnu minutažu dodeli i dojučerašnjim juniorima .
Sloboda je krenula silno, isticao se novajlija Prijović u prvom delu meča, dok je Ilić dominirao pod obručima. Na prvu pauzu otišlo se rezultatom 33:24. Druga četvrtina je u potpunosti pripala Slobodi, pa se na odmor otišlo sa +18 poena razlike. Prijoviću i Iliću odličnom igrom u drugom delu meča pridružili su se Novak i Ilkić, tako da gosti iz Starih Banovaca nisu mogli ništa više od časnog poraza. I pored toga ostavili su jak utisak jedne mlade i poletne ekipe, sa odličnim pojedincima, pre svih, istakli su se Jovanović i Petrović.
Najefikasniji u redovima Slobode bio je odlični centar Aleksa Ilić sa 21 poenom, Prijović je brojao do 15, Ilkić i Novak postigli su po 11. Kod gostiju veliki potencijal pokazao je Đorđije Jovanović sa 16, Juzbašić je zabeležio 14, a plejmejker Mihailo Petrović 12 poena.
Meč u hali Veliki Park u Užicu pratilo je nešto više od 700 gledalaca. Izvor KK Sloboda #KLSRB