Joker – Sloboda 85:112 (22:25, 13:29, 25:28, 25:30)
Joker (Sombor): Lugić 13, Brown Henderson 9, Jugović 15, Brekić 7, Strait 13, Brbaklić 11, Marković, Katušić, Vukas 4, Krstanović 6, Bodrožić, Simmons 7.
Sloboda (Užice): Finch 15, Bogićević 5, Ćubić 11, Jovanović 2, Borovičanin 27, Aksentijević 11, Božić 10, Vukajlović 2, Đekić 11, Mušikić 10, Reljić 6, Mitrović 2. Užičani su bolje otvorili utakmicu i već nakon nepuna 3 minuta imali 2:10. Odreagovao je šef Stručnog štaba „Jokera“, Nebojša Vagić zatraživši tajm-aut. Vagić je svojim igračima uputio prave savete i po povratku na parket, „jokeri“ su dominirali u naredne tri minute, što je nateralo gostujućeg trenera Vladimira Lućića da prekine seriju domaćih svojim tajm-autom na 12:14. Do kraja prve četvrtine vodila se ravnopravna borba, a gosti su uspeli da izbore tri poena prednosti, 22:25.


U drugoj četvrtini potpuno je zakazao somborski sastav. Po tri, četiri napada u nizu završavani su bez pogotka, dok su igrači „Slobode“ na drugoj strani terena dominirali. Prolazili su iza leđa domaćoj odbrani i ubacivali „lake“ poene. Prva petorka trenera Lućića: Finch, Borovićanin, Aksentijević, Đekić i Mušikić, bila je maksimalno raspoložena, rastrčana i nezaustavljiva.
Somborski tim je pokušao da se vrati u igru tokom treće četvrtine, ali nedostajali su im poeni Brekića, Krstanovića, Katušića, Simmonsa, Browna Hendersona,…
Oko 800 navijača nagrađivalo je svaki dobar potez „jokera“, kojih je večeras bilo premalo. Lopta je često i „bežala“ iz gostujućeg koša, dok su Užičani predvođeni Vukom Borovićaninom ubacivali loptu u koš iz svih pozicija i iz svih situacija, čak i najtežih. Na kraju, zaslužena pobeda „Slobode“, koja je imala odlično veče u Gradskoj hali „Mostonga“. Izvor KK Joker #klsrb