Zaostali meč sa Tamišom, direktnim konkurentom u borbi za opstanak, daće pravu sliku koliko mogu košarkaši Metalca do kraja ove sezone. Ukoliko žele do prvoligaškog statusa popravnog više nema pa su u narednih pet dana potrebna dva trijumfa kako bi se podiglo raspoloženje i stiglo nadomak opstanka. I pored činjenice da ekipa Bojana Jovičića ima pobedu manje nakon pauze nalaze se u znatno boljoj formi, a nakon očekivanog trijumfa nad Dunavom kao gosti savladali su i ABA 2 ligaša zemunsku Mladost.
Sa druge strane nakon novog bledog izdanja duži sastanak posle susreta na najbolji način ukazuje kakva je atmosfera u valjevskom timu, čiji član više nije Andrija Marjanović sa kojim se raskinut ugovor. Umesto njega domaćoj publici predstaviće se novajlija Lazar Trunić, kojem će nakon iskustva u Italiji sigurno biti potrebno vreme da se prilagodi novoj sredini.

– Svestan sam situacije u kojoj se klub nalazi i pokušaću da dam maksimum do kraja sezone. Jako mlad sam otišao u Italiju i nakon povrede nadam se da će mi boravak u Metalcu prijati, iako ne znam previše osamoj ligi Momci i trener Ratkovica su me sjajno prihvatili, pričao sam sa njima i o ostalim ekipama i verujem da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve – naglasio je bek koji potiče iz košarkaške porodice.U prvom međusobnom duelu Pančevci su slavili posle produžetka u izuzetno čudnom susretu koji je zbog kvara na semaforu trajao predugo. foto casale news Izvor KK Metalac #KLSRB