U okviru 5. kola AdmiralBet KLS ekipa Tamiša je na domaćem parketu savladala goste iz Novog Pazara rezultatom 99:89. Domaćima je ovo treći trijumf, dok su gosti pretrpeli treći poraz u nizu.
Tamiš je u ovaj meč ušao sa samo sedam igrača na raspolaganju, budući da su tri igrača bolesna, odnosno dva povređena. Iako je imao izuzetno skraćen roster, trener Jovičić je kao i uvek pobedu stavio na prvo mesto i sjajno je motivisao i pripremio momke koji su mu bili na raspolaganju.
U prvoj četvrtini izuzetno raspoložen je bio Islamović, postigavši 12 od 20 poena svoje ekipe. Pazarci su prvi period dobili minimalnom razlikom.
U drugoj deonici Tamiš se odlučio da igrom sa niskog posta napadne protivnika budući da je Kovačević celo veče bio nerešiv problem za goste. Postigao je 14 poena samo u drugoj deonici, od ukupno 29 na celom meču. Tamiš je na poluvreme otišao sa 4 poena prednosti – 46:42.
Domaći su prevagu u ovom meču dobili kada su u trećoj deonici napravili seriju od 15:0 i došli do 20 poena prednosti (72:52).
Pored Kovačevića, dodatnu energiju u drugom poluvremenu doneli su Solomun i Đorđević, koji su odigrali odbranu na visokom nivou protiv organizatora igre gostiju. Pred kraj treće četvrtine Majstorović trojkama smanjuje prednost domaćih na 11 poena razlike i za trenutak daje nadu svojoj ekipi. Tamiš je ostao mirne glave i u poslednjoj deonici je sve do poslednjeg minuta održavao veliku prednost, ali su gosti u poslednjem minutu znatno ublažili poraz.
U redovima Tamiša najviše su se istakli Kovačević sa 29, odnosno Smiljanić sa 17 postignutih poena. Kod gostiju poenterski je prednjačio Islamović sa 21 košem, a pratili su ga Manjgafić i Majstorović sa po 17 poena. Izvor KK Tamiš #KLSRB