03.jun 2023. Beograd

Saopštenje Košarkaške lige Srbije povodom termina koje je ABA liga odredila za završnicu svog takmičenja

AdmiralBet Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03.juna.2023.godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Suprlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovim i srpskoj košarci u celini!
Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi.
Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige!
I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti.

Aleksandar Grujin
Direktor KLS