Umesto Altina Islamovića koji se vratio u Novi Pazar u redove Metalca stigao je Andreja Stevanović. Bez dileme veliko pojačanje kada se uzmu u obzir problemi koje valjevski sastav bez Uroša Lukovića u poslednje vreme definitivno ima u fazi napada. Priliku da pokaže kvalitet imaće već u subotu u TV derbiju protiv novosadske Vojvodine, ali nema dileme da će mu biti potrebno i vreme za uigravanje sa novim saigračima. Ako je suditi po dobrom raspoloženju za razgovor na jednom od poslednjih treninga željno iščekuje minute na KLS parketima.

– Dobio sam poziv pre nekih sedam do deset dana i u prvi mah mi nije bio cilj da se vraćam u srpsku košarku. S obzirom da sam na Cetinju igrao na otvoren ugovor razmišljao sam o inostranstvu, ali je pogled na tabelu KLS-a i poziv Baneta Ratkovice presudio. Dobro je poznato koliko je Metalac kao klub značajan za ljubitelje sporta u ovom gradu, a kao što rekoh biće mi zadovoljstvo da radim sa mladim i perspektivnim trenerom – počeo je priču bek šuter.

Nije novajlija nepoznat ni valjevskim ljubiteljima košarke koji su imali priliku da ga gledaju na parketu, ali i malim ekranima u dresu Partizana. Dolazak prija naročito što su i očekivanja velika i odnose se na iskorak dalje odnosno plasman u ABA 2 ligu.

– Igrao sam već Košarkašku ligu Srbije nekih četiri ili pet sezona, u jednoj u dresu Radničkog bio i najbolji strelac. Iskreno, ovu sezonu nisam pratio specijalno, međutim mišljenja sam da je liga na sličnom nivou kao nekih prethodnih godina. Ovaj rang je generalno dosta potcenjen u košarkaškim krugovima, međutim kada se istrči na parket jasno je da je u pitanju ozbiljna liga u kojoj ima kvalitetnih klubova – dodao je Stevanović.

Ovaj 27-ogodišnji košarkaš koji je nastupao i u Francuskoj dobro pamti i dvoboje u gradu na Kolubari protiv Metalca iz dresa Dinamika i Radničkog.

– U nekoliko navrata u Valjevu i uvek je bilo žargonski samo da “izvučemo žive glave”. Hala je akustična i kada je dobra atmosfera teško je čuti i trenera i saigrače, ali zaista uživam u takvim situacijama bilo da igram na jednoj ili drugoj strani. Uvek sam se dobro osećao i nadam se da će tako biti i u nastavku ove sezone – završio je Kragujevčanin. Susret između Vojvodine i Metalca na programu je u subotu od 18 časova. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb