Renovirani tim Metalca uspeo je da novu sezonu u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije startuje sa pobedom u novosadskom Spensu, a sedam dana kasnije očekuje ih debi u svojoj dvorani. Valjevci će ugostiti beogradski Dinamik, koji je predvođen Sašom Nikitovićem u prvoj rundi deklasirao ABA 2 ligaša Zlatibor, pa nema sumnje da će mladi tim sa Dorćola želeti da nastavi niz trijumfa.
Ipak, pitaju se i Valjevci, željni da se na pravi način predstave domaćoj publici, koja će nakon sezone pauze ponovo biti u prilici da na delu vidi ne toliko poznate pojedince široj košarkaškoj javnosti.
– Ukoliko uđemo u utakmicu sa velikom željom i energijom uz pomoć publike imamo šansu za trijumf. Dinamik je mlada ekipa koja voli da igra izuzetno brzo i mnogo napada rešava u tranziciji, a ako ih u tome sprečimo bićemo bliži pobedi. Atmosfera u ekipi nakon trijumfa u Novom Sadu je sjajna i verujemo u dobru sezonu koja je ispred nas – jasan je jedan od dva starosedeoca, krilni centar Metalca Nikola Stefanović.
Trener Branislav Ratkovica mišljenja je da će mladi momci predvođeni Šulovićem i Đorđevićem biti motivisani da nakon Zlatibora upišu novu pobedu.
– Izuzetno su fizički pripremljeni, igraju brzo sa promenama odbrane, a na taj način zbunjuju i protivnika. Sa tog aspekta čeka nas jako zahtevna utakmica, ali ako budemo borbeniji od njih mislim da ćemo biti u prilici da pobedimo. Oni su u kontrolnom susretu slavili u Valjevu 14 razlike, ali prvenstveni mečevi su nešto sasvim drugo. Ne kažem da to nije nikakvo merilo, međutim poprilično se dobro znamo i nadam se da ćemo ovoga puta odgovoriti na njihovu agresivnost – poručio je mladi stručnjak.
U „Hali sportova“ na ovom susretu može biti prisutno 450 gledalaca. Izvor KK Metalac #KLSRB