Nakon dva uzastopna susreta na gostovanjima prvog dana vikenda ponovo će u partiji svojih ljubimaca uživati i valjevski ljubitelji košarke. Poeni Amstronga uz zvuk sirene sigurno su obradovali one koji su od starta sezone ispratili maksimalan učinak na svom parketu, pa se nadaju da će taj niz biti nastavljen i protiv novajlije iz Sombora. Ekipa se trenažnom procesu vratila u dobrom raspoloženju, što pokazuju i reči Filipa Đurana, jednog od aduta Metalca ove sezone.

– Znalo se od početka da ćemo bez Lešića teško uspeti da nešto više uradimo u Čajetini, a i pored toga što smo imali i prednost u trećem kvartalu njihov individualni kvalitet je na kraju presudio. Usledilo je gostovanje na vrućem parketu u Pazaru, gde smo do kraja pokazali želju da trijumfujemo što se na kraju i isplatilo. Nastavk sezone čekamo u dobrom raspoloženju – poručio je odlični šuter.
Bivši igrač Zlatibora u valjevskoj Hali sportova našao se još na prvom okupljanju početkom avgusta, kada su nastali i prvi problemi zbog kojih je Metalac u sezonu ušao sa znatno drugačijim sastavom. Da je neko početkom oktobra nakon deset rundi, ponudio polovičan učinak sigurno bi skor 5-5 svi prihvatili.
– S obzirom da se aktuelna ekipa skupila sedam dana pred početak lige, a u međuvremenu stigli novi igrači i trener moramo biti zadovoljni. Mislim da se vidi i napredak u igri, koja će verujem i u nastavku biti na višem nivou. Što se tiče Džokera odlično igraju sa Željkom Lukajićem na klupi, ali verujem da ćemo uz podršku publike uspeti da upišemo drugi uzastopni trijumf – završio je Đuran.

Susret između Metalca i Jokera na programu je u subotu od 19 časova. Foto:Osman Jejna Izvor KK Metalac #klsrb