Srbija će EP početi duelom sa Holandijom (petak 2. septembar 21.00 čas). U subotu je rival Češka (3. septembar 17.30 časova), posle dana odmora, 5. septembra igra sa Finskom u 21.00 čas, a dan kasnije sa Iraelom opet u 21.00. Sledi još jedan dana odmora, a u poslednjem kolu grupne faze 8. septembra rival će biti Poljska od 21.00 čas.
Nakon kompletiranog pripremnog perioda, četiri test meča i dve takmičarske utakmice u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine, selektor muške “A” reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić je odredio konačan spisak od 12 igrača koji će činiti tim Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Dvanaest odabranih igrača su:
Dejan Davidovac
Vanja Marinković
Nikola Kalinić
Vladimir Lučić
Dušan Ristić
Nikola Jokić
Nemanja Nedović
Marko Jagodić-Kuridža
Vasilije Micić
Marko Gudurić
Ognjen Jaramaz
Nikola Milutinov


O zdravstvenom stanju ekipe, prof. dr Dragan Radovanović je pred Evrobasket izjavio:
– Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje.
– Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu.
– Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje. Izvori foto KSS
Našim reprezentativcima želimo puno uspeha u kvalifikacionim susretima AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #KLSRB