Kolubara je na domacem terenu uspela da savlada Zdravlje iz Leskovca rezultatom 82:77 (22:26, 25:12, 16:20, 19:19)
Fenomenalnu kosarku smo gledali u Lazarevcu, obe ekipe su dale svoj maksimum i pokusale da odnesu ovu veoma bitnu pobedu. Izabranici Darka Kosticu su bili uspesniji i uspeli da odnesu prvu pobedu o novoj sezoni KLS-a.
Na samom pocetku utakmice se videlo da je domaci sastav usao koncentrisano i sa velikom zeljom za pobedom. Na krilima Grusanovica i Suznjeva, sa pogonjene po dve trojke i jednom Pajica, domaci su uspeli da se odvoje na 15:9, ali su se gosti iz Leskovca brzo skupili i uspeli do kraja cetvrtine da smanje prednost i povedu. Na prvi manji odmor se otislo rezultatom 22:26.
Druga cetvrtina nam donosi veliku borbu na terenu, gde su igraci Kolubare velikom zeljom i zalaganjem u odbrani, uspeli da zaustave organizaciju napada gostujuce ekipe i svedu ih na svega 12 poena u drugoj cetvrtini. Napadacki je najraspolozeniji bio mladi plejmejker zeleno-crnih Branislav Suznjev, koji je pre svega odbrambenim zadacima i velikom zeljom uspeo da dodje do nekih lakih poena i razigravanja ekipe. Gosti su pod pritiskom brzo usli u probleme sa faulovima, gde su njihovi najbolji igraci na ovoj utakmici Skundric i Tavakalyan napravili po 3 faula i dodatno svoju ekipu ubacili u problem. Na veliki odmor se otislo prednoscu domacih od 9 poena razlike.


Na pocetku drugog poluvremena se videlo da su se gosti iz Leskovca skupili i usli nesto koncentrisaniji, gde su uspeli da anuliraju prednost Kolubare i uvedu ostatak utakmice u neizvesnost. Na ledjima Skundica i Tavakalyana, koji su bili napadacni najraspolozeniji i svojim sutevima za tri poena, otezaju posao domacoj ekipi i ne dozvlole im da tako lako dodju do pobede u ovom duelu. Omaleni pejmejker zelenih, Suznjev je nastavio da igra fantasticnu utakmicu i vuce svoju ekipu ka prvoj pobedi. Citacu cetvrtinu je bila rezultatska klackalica, ali je Suznjev sutem sa 10 metara u poslednjoj sekundi cetvrtine uspeo da poveca prednost svoje ekipe na 5 poena.


Sve do sredine poslednje cetvrtine rezultat je bio gotovo izjednacen. Na 5 minuta do kraja utakmice domaci su uspeli preko Sindjelica, Grusanovica i Torresa, koji su pogodili po jedan sut za tri poena u tom trenutku, da naprave osetniju prednost od 9 poena i da polako privode utakmicu kraju. Na samom kraju utakmice se videlo da gosti nisu zeleli da se predaju i pritiskom po celom terenu su naterali ekipu Kolubare na greske i izgublenje lopte. Medjutim domaci su uspeli da privedu utakmicu u svoju korist i ostvare veoma vrednu pobedu rezultatom 82:77.
Kolubara: Suznjev 25pts (7sk, 3as), Grusanovic 15pts, 13pts, Torres 10 pts (8as)
Zdravlje: Sjundric 19pts, Tavakalyan 17pts, Jovanovic 13pts (6sk), Lampkin 10pts (9sk) Izvor i foto KK Kolubara LA2003 #klsrb