Sve je moglo bit i drugačije. Za to je falilo snage i duži roster. Prema svemu što je vidjeno u dvorani Douš od borbenosti, želje, igre možemo samo da žalimo što rezultat nije bio drugačiji. A mogao je. Košarkaši Novog Pazara su protiv Zlatibora Gold gondola , u utakmici XII kola Košarkaške lige Srbije, odigrali fenomenalno poluvrijeme nakon kojeg su napravili razliku od deset koševa (49:39).

Medjutim kada u rotaciji imate praktično samo sedam košarkaša onda je teško očekivati da oni mogu održati isti ritam tokom cijele utakmice.I Novi Pazar je tome platio danak.Košarkaški Zlatibora su u drugom poluvremenu bili precizniji, koncentrisaniji, omorniji jer sticao se utisak da kojeg god košarkaša novog Nedović da uvede u igru bio je bolji od nekog ko je u startnoj petorci.Utakmica je prelomljena u trećem kvoteru kada se razigrao plej Rebec koji je pogadjao iz nekih nemogućih situacija I u trenucima kada je bio pod pritiskom odbrane Novog Pazara koji je u tom dijelu igre postigao 10 koševa od ukupno 21 koliko je dao na utakmici.Na kraju treče četvrtine Zlatibor je uspio da anulira prijednost domaćih i napravi razliku od 4 koša u svoju korist ( 65:61).


Do kraja su pokušali košarkaši Novog Pazara nošeni navijanjem publike u dvorani posebno udruženih navijačkih grupa “Torcida Sandžak” I “Ekstremi” ali u ovoj za njih iscrpljujućoj utakmici nije bilo pomoći. Ekipa Zlatibora je na kraju trijumfovala rezultatom 86:75.
Najzapaženiji kod Zlatibora bili su pored Rebeca i Dimitrije Nikolić sa 16 i Ivan Smiljanić sa 15, dok je Vitalij Ljutič na 12 poena dodao i osam skokova.
Dedrik Bojd ubacio je 24 poena za Novi Pazar, a dobru partiju pružio je još Marko Gutalj sa 18 koševa i osam skokova, kao i Lazar Stanković sa 17 koševa i deset skokova.


Meč u Dvorani Sportske akademije Douš pratilo je oko 500 gledalaca koji su napravili odličnu atmosferu I taj huk sa tribina je sigurno ono što je falilo na utakmicama novopazarskih košarkaša. Zlatibor Gold gondola je na deobi druge i treće pozicije u KLS sa skorom 9/3, dok je Pazar između 11. i pretposlednjeg, 15. mesta sa 4/8. Novi Pazar u 13. kolu gostuje pančevačkom Tamišu, a Zlatibor Gold gondola dočekuje ekipu Jokera iz Sombora. Foto Osman Jejna Izvor OKK Novi Pazar #klsrb