Joker – Vojvodina MTS 68:76 (20:17, 16:19, 17:23, 15:17)

Joker (Sombor): Lugić 14, Kapetanović 4, Jugović 12, Brbaklić 5, Marković, Vukas, Krstanović, Bodrožić, A. Stanojević 9, Simmons 4, Milin 7, Nikolić 15.
Vojvodina MTS (Novi Sad): Banjac 6, Nedeljkov, Ljubičić 6, Rakićević 10, Zagrađanin, Bumbić 9, Savić 16, Ivošev 10, Johnson 8, Vučetić 11, F. Stanojević, Radonjić.
Odlično je strateški i taktički trener Željko Lukajić pripremio ekipu za susret sa „Vojvodinom MTSˮ. Njegove zamisli i uputstva sprovođena su na terenu od samog početka meča, te su „jokeriˮ lako probijali novosadsku odbranu, iako je bilo primetno da igraju u grču i da ih opterećuje veliko ime protivnika.
Osim u prvih 5. minuta susreta, kada je i bila najveća prednost 5:10, „Vošaˮ je morala da vija rezultat tokom prvog poluvremena, ali na licima i u igri njenih igrača nije bilo zabrinutosti, već sigurnosti i vere u sebe i da će njihovi kvaliteti i ogromno iskustvo isplivati na površinu kad-tad. Nedovoljan broj utakmica, u nogama protiv jakih protivnika zvučnih imena, sve je više uticalo na igru novajlija, u koje je polako počela da se uvlači sumnja, već tokom druge četvrtine, u svoje mogućnosti, kvalitet i snagu. Na kraju 19. minuta bilo je 35:31, a u poslednjih 60 sekundi, Novosađani su ubacili 5 poena, a domaći samo jednom uputili loptu na koš i promašili, te je na zvuk sirene u 20 min. bilo egal – 36:36. Mučili su se Somborci tokom treće četvrtine, ali su mučili i rivale, kojima nisu dali da stignu do dvocifrene prednosti. U 25. min. bilo je 42:49, da bi nakon pola sata igre (30. min.) prednost gostiju pala na 53:57.
U poslednjoj četvrtini, domaći su prebrzo krenuli na sve ili ništa u napadu, ishitreno i nerezonski šutirali iz teških pozicija i situacija, što su Novosađani spremno dočekali i pokazali kako se zatvara utakmica i upisuje pobeda.


Prvi strateg domaćih, Lukajić otkrio je somborskoj publici i gostujućoj ekipi još jedan biser iz „Jokerovogˮ pogona – juniora Aleksu Stanojevića sa kojim je u startnoj petorci i započeo meč. Mladi Stanojević odigrao je odlično u svom debiju na najvećoj domaćoj košarkaškoj pozornici i zasluženo bio treći igrač domaćeg sastava po minutaži na parketu (27 minuta). Odlično je sarađivao sa mnogo iskusnijim saigračima, koji su ga na terenu prihvatili kao ravnopravnog člana tima. Pored 7 poena, Stanojević je upisao i 7 skokova, kao i njegov saigrač Matija Milin, a na drugoj strani Stefan Savić, te su njih trojica podelila prvo mesto po broju skokova na jučerašnjoj utakmici. Aleksa je takođe i „spustio dve rampeˮ, baš kao i mnogo iskusniji Zachary Simmons, a iz „Vojvodineˮ, Tomislav Ivošev.
U sastavu „Jokeraˮ istakli su se i: Miloš Nikolić (15 p, 3 as, 2 ol, 1 sk, 2 il), koji je i iznudio 7 faulova, a načinio samo jedan; zatim Lazar Lugić (14 p, 3 sk, 2 as, 1 il) i kapiten Aleksa Brbaklić (5 p, 5 sk, 3 as, 1 bl, 1il).
U pobedničkoj ekipi, predvodili su: Stefan Savić (16 p, 7 sk, 1 as, 1 bl, 2 il), Petar Rakićević (10 p, 6 sk, 4 as, 1 bl, 1 ol, 1 il), Tomislav Ivošev (10 p, 3 sk, 3 as, 2 bl, 1 il) i Vasilije Vučetić (11 p, 6 sk). Foto Vinko Janković Izvor KK Joker #klsrb