Čačak94 QuantoxOKK Novi Pazar  77:73 (12:22 20:8 24:24 21:19)
U goste u okviru prve utakmice 3. kola AdmiralBet KLS, došla nam je ekipa OKK Novi Pazar. Gosti su došli sa skorom od 2 pobede, bez poraza, dok je naša ekipa nadala se prvoj pobedi na domaćem terenu i nastavku serije pobede nakon uspešnog gostovanja u Pančevu. Meč je počeo dosta stegnuto za naše momke koji nisu mogli da nadju ritam, ni u napad, a ni odbrani. Na kraju prve četvrtine na semaforu je stajalo 10 poena više u korist gostiju (12:22).
Ipak sam početak drugog perioda pokazao je tu poreko potrebnu energiju kod naših momaka koji su zaigrali dosta bolje prevashodno u odbrani. Na krilima Nerandžića i mladog Grojića naš tim dolazi do poravnjanja, a na kraju prvog poluvremena i vođstva od 2 poena. Iako je igra u drugoj četvrtini bila pokazatelj onoga što je potrebno, ostalo je drugih 20 minuta.


U redovima gostiju, najraspoloženiji je bio mladi Nikolić, sa 25 poena i 8 asistencija, bio je nerešiva enigma za naše igrače. Ipak agresivnost koju je naša ekipa pokazivala u egal trećoj četvrtini dovela je do toga da mladi bek Pazaraca prvo dobije tehničku grešku za evidentan floping nakon odlične odbrane Dodića, a zatim i napravi nesportsku ličnu grešku koja je dovela do njegovog isključenja.
I nakon izostanka njihovog daleko najraspoloženijeg igrača, gosti su igrali u egalu, da bi na oko 2 minuta do kraja imali i prednost od 5 razlike. Tada, naši momci još jednom počinju da igraju odličnu odbranu, zatvarajući sve puteve do koša uz odlično građenje koša. Prvo dva od dva sa linije slobodnih bacanja Nerandžića, a zatim nakon odbrane, skok u napadu Danilovića i onda trojka istog igrača za još jedno izjednačenje. Nakon odlične odbrane, Nerandžić pasom preko celog terena pronalazi Dodića koji donosi našem timu prednost. Nakon omašaja takođe korektnog Gutalja, Pulliam svojim ulazom rešava utakmicu.


Naši momci tako dolaze do druge pobede, ali mesta za slavlje nema mnogo, jer sledi gostovanje ekipi Joker iz Sombora. Gostima iz Pazara želimo sve najbolje u nastavku sezone.
Čačak94 Quantox: Dodić 12p, Pulliam 11p 6as 5sk, Grojić 12p, Pešaković, Lakić 4p, Majstorović 6p, Gašić, Nerandžić 16p 14sk, Pantić, Danilović 11p, Dumić 5p, Gugović
OKK Novi Pazar: Miculović 6p, Jerebičanin, Salihović, Vasić 6p, Nikolić 25p 8as, Milić, Gutalj 11p, Stanković, Bozd, Harvey 10p, Andrejević, Islamović 8p Foto Lejča Izvor KK Čačak 94 Quantox #klsrb