Kao što nakon velikih pobeda protiv Vojvodine i Zlatibora na svom parketu nije bilo mesta za preteranu euforiju tako ni nakon bolnog poraza u Kraljevu nema za dublju analizu ispuštene prednosti. Već tri dana nakon susreta u dvorani kraj Ibra Valjevce čeka duel sa još jednom ekipom iz gornje polovine tabele, subotičkim Spartakom. Novajlija u ligi u pojačanom sastavu ima imena dobro poznata košarkaškoj javnosti, a sigurno je da će nakon poraza od Dinamika tražiti “brejk” kako bi se vratili u borbu za sam vrh tabele.
Ipak, ulogu jednog od lidera žele da opravdaju i Valjevci, u čijem se rosteru nakon povrede polako vraća i krilni centar Marko Ilić. Tome u prilog govori i njegovih osam poena na susretu u Kraljevu.

– Sigurno je da nas očekuje jedna teška i fizički zahtevna utakmica. Spartak ima iskusnu ekipu koja igra dobro u tranziciji i neophodno je da obratimo pažnju na to. Svakako da nas čeka težak zadatak nakon poraza u Kraljevu gde smo većim delom susreta vodili, ali neophodno je da adekvatan pristup ponovimo svih 40 minuta. Verujem u podršku publike koja nas bodri u velikom broju od starta sezone i siguran sam da možemo do novog trijumfa u “Hali sportova”. Ovaj meč je značajan, jer je želja svih nas da u dobrom raspoloženju dočekamo novu kalendarsku godinu i krenemo ka ciljevima koji su dobro poznati – poručio je Ilić.
Susret između Metalca i Spartaka na programu je u sredu u 19 časova u valjevskoj dvorani. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb