Pripreme za narednu sezonu u KK „Vojvodina mts“ uveliko traju, a novo pojačanje krilni centar Marko Jagodić Kuridža stiže iz „Budućnosti“ gde je igrao protekle sezone. Profesionalnu karijeru započeo je 2005. godine u Spartaku, a nakon toga prelazi u KK „ Novi Sad“ gde je igrao Košarkašku ligu Srbije. igrao je i za „Borac“ iz Banja Luke, Cibonu gde je sa ekipom osvojio duplu krunu prvenstvo i kup Hrvatske i Jadransku ligu. Odlazak u Češku u Nimburk doneo mu je osvojeno prvenstvo, a u Ostendeu je sa ekipom uzeo dva prvenstva i kup Belgije. Iz Belgije prelazi u Sloveniju gde je sa ekipom Primorske osvojio četiri trofeja. U Crvenoj Zvezdi našao se krajem 2019. godine i osvojio KUP Radivoja Koraća i Jadransku ligu. Tokom karijere proglašen je za najkorisnijeg igrača Bosne i Hercegovine 2011/12. godine, najkorisnijeg igrača Superkupa Slovenije 2018. godine, najkorisnijeg igrača doigravanja Druge jadranske lige, i najkorisnijeg igrača finala Kupa Radivoja Koraća 2021. godine.
Za reprezentaciju Srbije debitovao je 2021. godine protiv Letonije u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.
Marko Jagodić Kuridža je rođen 15. maja 1987. godine u Zadru. Visok je 205 cm i igra na poziciji krilnog centra. Foto: Peđa Milosavljević / Startsport, Izvor: KK Vojvodina MTS #klsrb