Pogledom na raspored valjevski simpatizeri košarke očekivali su u jednom delu sezone da bi protiv tradicionalnog rivala Sloge iz Kraljeva mogli proslaviti i plasman u ABA 2 ligu u pretposlednjem kolu u svojoj dvorani. Ipak, realnost je sasvim drugačija pa će u meču bez nekog većeg rezultatskog značaja pokušati da se trijumfom, na neki način zahvale navijačima za podršku u većem delu sezone. Neobično je što na parketu neće biti ni Amerikanca Dafija, pa ostaje da se vidi kako će igrači iz spoljne linije nadomestiti njegov izostanak. Jedan od onih koji će možda u pojedinim delovima susreta biti i na poziciji plejmejkera je Andreja Stevanović, Kragujevčanin koji je poslednji stigao u redove Metalca.

– Sigurno da ćemo bez obzira na situaciju koja vlada u klubu pokušati da se pobedom oprostimo od navijača za ovu sezonu. Protivnik je kao i Metalac imao turbulentnu sezonu u kojoj je odmerio snage i sa rivalima u ABA 2 ligi, a bilo je očekivano da se bore i za vrh AdmiralBet Košarkaške lige Srbije što trenutno nije slučaj. Imali su takođe finansijskih problema, međutim kada su u punom sastavu radi se o sjajnoj ekipi koja može da parira rivalima u regionu, ali i našoj ligi – kaže Stevanović.

Susret između Metalca i Sloge na programu je u subotu u 19 časova i 30 minuta. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb