Košarkaši Kolubare pobedili su ekipu Sloge iz Kraljeva na domaćem terenu rezultatom 85:79 ( 35-19 ; 18-24 ; 16-21 ; 16-15)
Košarkaši Kolubare dočekali su na svom terenu favorizovanu ekipu Sloge iz Kraljeva, u zaostaloj utakmici AdmiralBet KLS-a usled problema sa Kovidom. Bolji rezultati i visoka pozicija na tabeli dali su Slogi ulogu favorita pred sinoćnji meč, ali Kolubara se nije uplašila, i ušla je furiozno u meč.
Prva četvrtina je obeležila odličnu igru domaćih, koji su od početka dobrom igrom uspeli da ostvare osetniju prednost nad gostima, da bi se na odmor nakon prve četvrtine otišlo sa prednošću domaćih 35:19. Druga četvrtina donosi konsolidaciju gostiju, koji su uspeli da se vrate u meč, da smanje razliku i da ovu utakmicu učine neizvesnom. Nisu imali gosti snage da do poluvremena utakmicu svedu na jednocifrreni zaostatak, tako da Kolubara odlazi na poluvreme sa 10 poena prednosti.


Istim tempom ekipa Sloge nastavlja u drugom poluvremenu, pokušavajući da se približi i povede na vrućem terenu u Lazarevcu. Imala je Kolubara zastoje u igri, pogotovu na početku treće četvrtine, gde su gosti uspeli da se približe domaćinima na par poseda prednosti, ali Kolubara je polako ali sigurno dolazila do sigurne prednosti koja im je omogućavala lakšu igru.
Završna četvrtina je donela čvrstu i rovovsku bitku, gde je Kolubara konstatno držala prednost, u nekim trenucima minimalnu. Ipak, Kolubara je bila prisebnija u završnici, i uspela da odbranu vođstvo koje je imala celu utakmicu, i da utakmicu reši u svoju korist, i na taj način ostvari veoma bitnu pobedu.
U domaćoj ekipi istakli su se: Hadzifejzović 20 pts, Simić 19 pts, Milić Blagojević 12, Andrejević 10 pts, Todorić 6 pts, Kojadinović 7 pts, Sinđelić 5 pts.
Kod ekipe Sloge: Simeunović 22 pts, Barać 16 pts, Kostić 14 pts,Petrović 9 pts, Stamenić 7pts. Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003 #KLSRB