Košakaški klub Dynamc Vip Pay večeras je u trećem kolu Košarkaške lige Srbije savladao ekipu Slodesa rezultatom 89:78 (24:21, 14:14, 36:28, 15:15)
Trener prvog tima Dinamika Saša Nikitović izjavio je posle utakmice da je igračima pobedu nametnuo kao obaveznu i da su ovako odigrane utakmce bitne za opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.
„Drugačije se igra kad je „moranje“ i mi moramo da tražimo iz ovakvih utakmica, ono što sam već pominjao, mirnu luku i neispadanje iz lige da bismo mogli da radimo kvaliitetno i da bi igrači napredovali kroz treninge i dizali formu kroz utakmice. Tvda i čvrsta utakmica, sam sam napravio pritisak na moje igrače sa namerom da se pobedi bez ikakvih kalkulacija, takva je utakmica i bila. U jednom trenutku stabilizovali smo napad i igrače, koji su imali problema u odbrani. Mlađi igrači su izneli odbrambene zadatke. Zadavoljni smo naravno sa 11 poena razlike. Ne mogu da se ljutim na njih, to su te godine. Slodes je pokazao određeni kvalitet. I oni imaju dosta mladih igrača. Dobra utakmica na obe strane, medijski israćena i TV prenosom. Gledaoci su imali šta da vide“ , rekao je trener Nikitović.
Prvotimac Dinamika Vojin Medarevć čestitao je ekipi na pobedi i istakao da su stariji igrači izneli utakmicu kada je bilo najbitnije.
„Čestitao bih ekipi na pobedi, vrlo bitna pobeda. Loše smo odigrali prvo poluvreme, primili smo dosta poena. Kada je bilo najbitnije, naši stariji igrači su izneli napad i odbranu na čvstinu“ , rekao je Medarević.

Trener prvog tima Slodesa Marko Boras čestitao je Dinamiku na pobedi i izjavio da se klub okreće narednoj utakmici protiv Tamiša u narednom kolu Košarkaške lige Srbije.


„Čestiao bih Dinamiku na pobedi. Spremali smo se za ovu utakmicu, došli smo da s takmičimo i pobedimo. Imali smo dobru prvu četvrtinu, sa poslednja dva minuta gde smo usporili. Imali smo manjak rotacije, falio nam je Branislav Sužnjev koji se povredio. U agresivnoj utakmici koju Dinamik igra, to je došlo do izražaja u trećoj četvrtini. Bilo je mnogo mladih i talentovanih igrača u obe ekipe, viđena je jedna zanimljiva utakmica, izuzetno borbena. Sredinom treće četvrtine je prelomljena. Teško jee doći u halu Dinamika i očekivati da pobediš u gostima, ali smo verovali. Nismo uspeli. Sada se okrećemo sledećem protivniku, kod kuće dočekujemo Tamiš i ići ćemo na pobedu“ , rekao je trener Slodesa Marko Boras. Izvor KK Dynamic VIP PAY #KLSRB