Odlična četvrta četvrtina gostiju odlučila je večeras pobednika u Velikom parku. Novi Pazar je slavio na startu sezone sa 83:90 (26:20, 22:21, 19:24, 16:25).
Sloboda je jako dobro ušla u meč sa značajno izmenjenim timom u odnosu na prošlu sezonu. Povratnički debi Vladimira Lučića na klupi domaćih završen je neuspešno, ali i pored toga nema razloga za brigu, jer je Sloboda u dobrom delu meča igrala poletno i borbeno. Presudilo je iskustvo gostiju i odličan finiš meča.
Posle prve četvrtine Sloboda je imala prednost od 6 poena, činilo se da će domaći dominirati. Na pauzu se otišlo sa 7 poena u korist Slobode, koja je prvi deo meča odigrala dobro. Međutim, u trećoj i četvrtoj deonici meča razigrali su se Nikolić, Bojd i Harvej, a mladi košarkaši Slobode išli su iz greške u grešku.
U redovima Slobode bolji od ostalih bili su novi centar Mušikić sa 16 poena i Aksentijević sa 14 koševa. Novi Pazar su do slavlja predvodili Bojd sa 16, dok su Harvej i Nikolić dodali po 14 poena.
U narednom kolu Sloboda gostuje ekipi Džokera u Somboru. Meč u dobro popunjenom Velikom parku pratilo je blizu 1000 gledalaca. Izvor KK Sloboda.