Trener košarkaša Novog Pazara Ivica Vukotić rekao je danas, uoči duela sa gostujućim Dinamikom, da njegova ekipa do kraja sezone nema pravo na kiks.

“Čeka nas težak posao. Dinamik igra dobro i prepoznatljivo. Trener Saša Nikitović vodi ih prilično dugo. Postavio je sistem sa mladim igračima i dva do tri iskusna. Uvek su u vrhu, a ove sezone otišli su i korak dalje jer su trenutno drugi”, rekao je Vukotić. Uoči 19. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, Dinamik je drugoplasirani sa 14 pobeda i četiri poraza. Novi Pazar je na skoru 5/13 i zauzima 13. poziciju na prvenstvenoj tabeli.


Svaki meč do kraja za nas je finale. Nadam se da ćemo što pre da ostvarimo dovoljno pobeda i odvojimo se od dna. Još imamo problema sa ‘rosterom’ zbog povreda, pa je pitanje u kojem sastavu ćemo igrati, naveo je Vukotić.

“Pozivam navijače da nas bodre, da nam pruže prepoznatljivu podršku. Verujem da ćemo na kraju svi zajedno da slavimo”, dodao je on.Pazar će u nastavku takmičenja biti jači za povratnika na poziciji beka Altina Islamovića, koji je stigao iz Metalca. Islamović, ipak, nema pravo nastupa protiv Dinamika, u meču zakazanom za nedelju od 18 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.
“Dobro je što se Islamović vratio iz Valjeva, mnogo će da nam znači od narednog gostovanja Dunavu. Kao rođeni Pazarac, poznaje sistem igre. Mlad je, ali iskusan, što će, uz njegovo znanje, sigurno da nam pomogne”, zaključio je Vukotić. M. Minić Indexonline OKK Novi Pazar #klsrb