GRADIŠKA – U Gradišci je večeras održan tradicionalni Košarkaški sabor, centralni događaj bio je duel reprezentacija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije, a osim sportskog nadmetanja podijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i najboljim košarkašima.U utakmici reprezentacija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije slavili su košarkaši Srbije rezultatom 103:73.
Ovom meču prethodila je utakmica ženskih selekcija Republike Srpske i Prve ženske košarkaške lige Srbije u kojoj je rezultat bio 67:59 za tim Srbije.


Košarkaški sabor počeo je juče susretima muških U15 i U16 reprezentacija Srbije i Republike Srpske, gdje su selekcije Srbije, takođe, ostvarile ubjedljive pobjede.
Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević istakao je da je ovogodišnji Sabor bio veoma uspješan i odlično organizovan, te da je publika u Gradišci mogla da uživa u odličnim nastupima mladih košarkaša i košarkašica.
On je zahvalio Gradišci i upravi gradiške Arene koji su omogućili odlične uslove za održavanje ove manifestacije, te najavio da će Košarkaški sabor svake godine biti organizovan u drugoj lokalnoj zajednici.
Povodom 30 godina Košarkaškog saveza Republike Srpske, Košarkaškoj ligi Srbije dodijeljena je Zlatna plaketa za izuzetan doprinos razvoju košarke u Srpskoj, koju je Đurđević uručio dorektoru ove lige Aleksandru Grujinu.


Grujin rekao je da je bilo izuzetno zadovoljstvo biti gost u Gradišci i Republici Srpskoj i vidjeti mlade i talentovane košarkaše koji su budućnost srpske košarke.
U poluvremenu meča košarkaši reperezentacija Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije takmičili su se u šutiranju trojki i zakucavanju. Najbolji trojkaš bio je reprezentativac Republike Srpske Bojan Lulić, a u zakucavanju Lazar Đoković iz Košarkaške lige Srbije.


Uručena su u i priznanja za najboljeg košarkaša i košarkašicu Republike Srpske u ovoj godini, kapitenu “Igokee” Marku Jošilu i Vladinki Erak iz ekipe “Orlova”. Košarkaški sabor po 24. put organizovao je Košarkaški savez Republike Srpske, a pokrovitelji su Ministarstvo porodice i sporta Republike Srpske i grad Gradiška. Izvor Glas Srpske