Koliko će iskustvo i kvalitet Save Lešića biti značajno za ovosezonski tim Metalca moglo se videti i u drugom kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Teško su mladi igrači Mladosti izlazili na kraj sa igračem iza kojeg je bogata karijera, a odsustvo Alekse Popovića imalo je za posledicu i veći broj minuta na parketu. Ipak, ni to nije smetalo bivšem košarkašu večitih rivala koji je zajedno sa Novozelanđaninom Kuk Grinom vodio svoj tim do prvog ovosezonskog trijumfa.
Prve dve runde su posle izazova u znatno kvalitetnijem rangu bile novina i za igrača koji u karijeri ima i zlato sa univerzitetskom reprezentacijom 2011. godine.


– Ekipa se okupila dosta kasno i tek počinjemo da se uigravamo. Verujem da ćemo, kako vreme bude odmicalo, izgledati bolje. Uvek je potreban određeni period kako bi ekipa pokazala pun potencijal. Nakon nekoliko godina vratio sam se u KLS, a iako je kvalitet slabiji u odnosu na regionalno takmičenje verujem da nas čeka zanimljivo prvenstvo. Dosta je ujednačenih ekipa pa je važno ući maksimalno u svaki meč kako bismo stigli do što boljeg skora – rekao je iskusni košarkaš.


I dok se Valjevci pripremaju za treći ovosezonski duel naredni rival znatno je više vremena proveo na parketu ako govorimo o zvaničnim mečevima. Puleni Miloša Isakova Kovačevića najpre su kroz kvalifikacije izborili plasman u ABA 2 ligu, a tokom sedmice odmerili snage sa Širokim i Cedevitom junior.
– U pitanju je dobra ekipa sa iskusnim Ljubičićem na poziciji plejmejkera. Na nama je da iskoristimo njihov potencijalni umor zbog dve utakmice u toku sedmice, odnosno uđemo u ritam koji će odneti prevagu na našu stranu. Očekujem da ćemo našim igrama u budućnosti privući i veći broj ljudi na tribinama, jer je poznato da je valjevska hala tradicionalno bila teška za sve gostujuće ekipe – završio je Lešić. Susret u Novom Sadu na programu je u nedelju u 20 časova. Foto SretenPantelić Izvor KK Metalac #klsrb