Gostujuća Sloboda je bila ipak veliki zalogaj za mladu ekipu Kolubare, utakmica je završena rezultatom 71:74 (22:16, 12:16, 15:21, 22:21)
Tokom čitave utakmice smo videli veliku borbu na oba kraja terena, sa čvrstim odbranama i bez osetnije prednosti ni za jednu ekipu.
Na početku prve četvrtine smo videli veliku borbu i da su obe ekipe ušle sa dozom opreza u ovu utakmicu. Kod domaćih je na početku utakmice bio najraspoloženiji beloruski igrač Rubenštajn, koji je otvorio utakmicu sa 10 vezanih poena, dok je kod gostijućih Božić ubacio šut za tri i šut za dva i nagovestio da će cela utakmica biti neizvesna. Do kraja četvrtine su se videle jake odbrane, gde domaći na prvu manju pauzu odlaza sa prednošću od 6 poena.


U drugih 10 minuta se videlo da su obe ekipe mlade i bez nekog iskustva, gde u teškim trenucima i jakim odbranama ni jedna ekipa nije uspevala da postigne koš i na pola druge četvrtine rezultat je bio 24:22. Domaći su ušli u probleme sa faulovima i u kratkoj rotaciji, morali su da se štede u čuvaju za drugo poluvreme, dok su domaći uspeli da se skupe i na krilima kapitena Miladinovića, anuliraju prednost domaćih i na veliki odmor se otišlo rezultatom 34:32.
U drugo poluvreme su gosti iz Užica ušli nešto sigurnije i sa većom željom i energijom. Ćirković i Kapetanović su pogodili neke šuteve i naterali trenera domaćih Darka Kostića. Igrači Kolubare nisu uspevali da dođu do lakih poena i na krilima mladog Sužnjeva održe rezultatski priključak i ne dozvole gostima da se odlepe osetnije.


Cela utakakmica se svela u poslednjih 10 minuta utakmice, gde su gosti ušli sa prednošću od 4 poena. Igralo se koš za koš gotovo celu poslednju deonicu, gde su domaći preko Sužnjeva i Rubenštajna uspeli da pogode veoma važne šuteva za tri poena, ali su gosti ostali mirni i na iskustvu Kapetanovića i Ćirkovića vrate te šuteve i ostave sebe u igri do kraja. Sve se na kraju svelo u poslednji minut i šut Kapetanovića kome je ruka ostala mirna. Domaći nisu uspeli da pogode šut za izjednačenje i gosti su zasluženo došli do pobede u Lazarevcu. Izvor KK Kolubara LA2003