Osokoljeni načinom na koji je protekao meč protiv Mege košarkaši Metalca tri dana kasnije pripremaju se za još jedan težak izazov. U valjevsku dvoranu stiže čačanski Borac Mozzart , sastav koji će i naredne sezone igrati ABA ligu, a poslednjih šest ovosezonskih duela iskoristiće da pruže priliku i perspektivnim košarkašima.
Sa druge strane nema dileme da će domaćin imati veliki motiv da odigra još jednu izjendačenu utakmicu protiv favorizovanog rivala i ako se pruži prilika dođe do iznenađenja. Ipak, svestan da će protiv sebe imati ozbiljnu ekipu sa imenima dobro poznatim i široj javnosti je i mladi valjevski stručnjak Saša Milićević.

– Čeka nas još jedan susret protiv ABA ligaša gde je potebno da pokušamo da broj grešaka svedemo na minimum i iskoristimo neke naše prednosti. Pokazali smo protiv Mege MIS da se možemo suprostaviti i timovima iz regionalnog takmičenja, a i pored činjenice da će sezonu okončati u izmenjenom sastav Čačani su i protiv Vojvodine mts pokazali kvalitet. Imaju iskusne igrače koji dug niz godina igraju na višem niovu, ali i mlađe momke koji su pokazali talenat i u juniorskoj ligi. Ozbiljna su ekipa, ali verujem da uz maksimum možemo našim navijačima pružiti interesantnu utakmicu – rekao je Milićević.

Duel zaostalog susreta iz 2 kola između Metalca i Borca Mozzart na programu je u nedelju u 18 časova. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb