Košarkaški klub „Jokerˮ iz Sombora, protekle takmičarske sezone ne samo da je debitovao u Drugoj ligi Srbije i prvi put u istoriji somborske košarke igrao u drugoligaškom društvu, već je uspeo da dominira i u prvenstvu i u plej-ofu u konkurenciji mnogo iskusnijih ekipa.
Prvi tim i Stručni štab disali su celu sezonu kao jedan tim, što je i donelo rezultat i uspeh o kojem sanja svaki košarkaški klub – plasman u najviši rang srpske klupske košarke. Kruna prošlogodišnje sezone bio je potpuno zaslužen plasman „Jokeraˮ u Košarkašku ligu Srbije za 2023/2024. sezonu.
Prva prozivka u somborskom Košarkaškom klubu „Jokerˮ održana je 9. avgusta u Gradskoj hali „Mostongaˮ . Tada se sportski direktor KK „Jokerˮ, Srđan Stojkov zahvalio Stručnom štabu na predanosti, radu, posvećenosti klubu i takmičarskom uspehu ostvarenom u prethodnoj 2022/2023. sezoni: treneru prvog tima Nebojši Vagiću, njegovom asistentu Nikoli Đurđeviću, kondicionom treneru Dušanu Ćiriću, sekretaru Milanu Stojkovu, ekonomu Lazaru Jokiću, treneru juniorske i kadetske selekciji Blagoji Iviću, trenerima pionirskih selekcija Miljanu Ivanoviću, Saši Popoviću, Dušanu Pujinu, Bojani Marić, fizioterapeutu Ognjenu Ćopiću i psihologu Tijani Kabić.
-Klub je na opšte zadovoljstvo, nas kao porodice, vas kao trenera i nekoliko igrača, za ovih šest, sedam godina, pošao od Druge srpske lige i došao do ove prve prozivke, kao novi član Košarkaške lige Srbije (KLS). Za uspeh u košarci, za uspeh kluba u KLS, jer nam je cilj da se borimo za vrh, a ne za dno, treba sreće, a sreća se zaslužuje radom, radom i radom. Važno je da se uči, a uči se dok god si živ. Svi znaju ko smo mi, šta smo i odakle smo i svi će želeti da nas pobede. Na nama je da igramo košarku, da se ne damo i da pobeđujemo, koliko god možemo i kad god možemo. Želim vam sve najbolje, puno uspeha ove godine, napredujte, radite, slušajte trenere i ićete napred, jer samo nebo zna gde je kraj – rekao je Branislav Jokić, predsednik KK „Jokerˮ, na prvoj prozivci.
Novajlija, KK „Jokerˮ je za debitantsku sezonu u KLS odlučio i da pojača i da podmladi prvi tim. Iz prošle sezone, klupske boje braniće: Zoran Krstanović, Aleksa Brbaklić, Ognjen Vukas, Marko Brekić i Nemanja Katušić. Ekipu su pojačala četiri Amerikanca: Najee Brown-Henderson, Hunter Strait, Zachary Simmons, Bryant Thomas, te Lazar Lugić, Aleksa Jugović i Boris Bodrožić; dok su prvi tim još više podmladili: Luka Marković, Veljko Kovačević, Aleksa Stanojević i Uroš Višnić iz juniorskog pogona „Jokeraˮ.
U pripremnom periodu odigrano je pet prijateljskih utakmica, sa pet vrlo jakih protivnika: BC SCM Timișoara, KK „Vojvodinaˮ Novi Sad, Kuwait Sporting Club, KK „Tamišˮ Pančevo i OKK „Beogradˮ. izvor KK Joker #klsrb