U Kraljevu je održana vanredna izborna sednica Skupštine Košarkaškog kluba Sloga, što je bio očekivani korak nakon turbulentnog perioda, koji je završen ostavkom prethodnog predsednika i svih članova Upravnog odbora. Izabrano je novo rukovodstvo i novi predsednik ABA 2 ligaša iz grada na Ibru je proslavljeni košarkaš Srbije, kraljevčanin i kapiten nacionalnog tima i treći NBA igrač iz Kraljeva, Nenad Krstić. Pored novog imena na mestu predsednika, izabran je i novi Upravni i Nadzorni odbor. Krstić se zahvalio najpre na ukazanom poverenju, uz obećanje da je pred novim ljudima veliki izazov i zadatak, ali da će se mnogo raditi jer Sloga kao značajno ime na košarkaškoj mapi to i zaslužuje.

„Ovo je velika čast za mene ali i velika odgovornost. Sloga je među najboljim i najvećim klubovima u zemlji, njena tradicija obavezuje i svestan sam težine zadatka. Zahvalnost prethodnom rukovodstvu na svemu što su uradili, jer znam da im nije bilo lako. Ogromna zahvalnost i gradu Kraljevu i gradonačelniku dr Predragu Terziću sa kojim sam imao saradnju i kada sam došao u KSS i za koga znam koliko voli košarku i koliko mu je stalo do Sloge.“, istakao je novi predsednik KK Sloge, Nenad Krstić.
Posao će biti jako težak, jer je Sloga u ozbiljnim organizaciono-finansijskim problemima, ali zajedničkim snagama sve se može prevazići.
„Situacija je veoma teška. Sloga u ovom trenutku duguje 24 miliona dinara i mislim da je to najveći dug u istoriji kluba. To bi sigurno svakoga obeshrabrilo, ali ja sam tu i verujem da svi zajedno, jedinstveni i ujedinjeni oko kluba, možemo naći rešenje. Imamo i izuzetnu podršku grada što je veoma važno i uz mnogo našeg rada, siguran sam da ćemo uspeti.“, dodaje Krstić.
Učešće u ABA 2 ligi kao i u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije su prioriteti u ovom trenutku, a što se tiče dugoročnih planova, prvenstveni cilj je podići školu košarke u gradu Kraljevu na mnogo ozbiljniji nivo, da deca iz grada na Ibru ne odlaze u Beograd, nego da im se omoguće svi potrebni uslovi da napreduju i da se razvijaju kao igrači i da sutra i oni obuku nacionalni dres i igraju za najbolje klubove.

Zaključio je novi predsednik Sloge, Nenad Krstić da je ovaj klub ime i brend i da mora da bude iznad svih. Košarkašima Sloge sledi težak raspored na dva fronta u kojima se nadmeće. Najpre meč u Beogradu tačnije Zemunu sa ekipom Mladosti, a onda poslednji balon u ABA 2 ligi, gde će se boriti za mesto na završnom turniru osam najboljih. Foto: Kraljevo RS Izvor KK Sloga #klsrb