Susretima zakazanim od petka 06. do ponedeljka 09. januara nastavlja se takmičenje u šesnaestom kolu za titulu prvaka AdmiralBet Košarkaške lige Srbije za sezonu 2022/23.
Petak 06. januar 2023 (na Badnje veče) prvi zakazani uzvratni susret u Subotici, ekipa Spartaka Office Shoes ugostiće ekipu iz Starih Banovaca Dunav od 18 časova u hali Dudova šuma. Rezultat iz prvog susreta u kojem je Dunav slavio na domaćem parketu (89:83) gosti će morati da brane u Subotici u revanšu. Delegat Borovina sudije: Stefanović, Dašić, Bogojević. Drugi susret u komšiluku Novi Sad, domaćin je ekipa Vojvodine koja će od 18 časova u SPC Vojvodina (mala sala) dočekati momke iz Vršca. Vojvođanski derbi u kojem je „Voša“ uzeo bodove iz prvog susreta rezultatom (73:80) vreme je za revanš. Delegat Markoski, sudije: Milojević, Ćalić, Strika. (Srećan Božić)
Nedelja 08. januar očekuju nas četiri susreta, prvi po satnici je u Leskovcu ekipa domaćina Zdravlje Leskovac će ugostiti lidera tabele ekipu iz Valjeva Metalac od 17 časova u hali Dubočica. Valjevci su na domaćem parketu savladali Zdravlje rezultatom (79:70) i sada će morati da dokažu liderski status ali sa raspoloženim Zdravljem u Dubočici. Delegat Stojanović A. sudije: Juras, Vlahović, Sibinović. Selimo se na Dorćol i gradski derbi u Dynamic Areni od 18 časova „dorćolci“ Dynamic BalkanBet će ugostiti komšije OKK Beograd. Dynamic je slavio u prvom susretu (79:84) ali to treba i odbraniti jer se pitaju i momci iz OKK. Delegat Janković S. sudije: Milojević, Hadžić, Marković. Treći susret u Užicu između domaće Slobode i gostiju iz Zemuna Mladost MaxBeta imaće te prilike da vidite u hali Veliki Park od 18 časova. Atomska košarka u najavi rezultat iz prvog susreta je na strani Slobode koja je deklasirala Mladost u Zemunu (78:110) ali to više ništa ne znači Mladost ima drugu ideju. Delegat Manojlović sudije: Glišić, Prpa, Miloradović. Poslednji zakazani susret u nedelji je u Čačku, domaćin Čačak 94 Quantox će ugostiti u hali kraj Morave od 19 časova komšije abaligaše iz Kraljeva ekipu Sloge. Sloga je odnela bodove na svom parketu u prvom susretu rezultatom (104:97) ali će to morati da brani i to uživo na Areni Sport TV 10. Delegat Stojanović M. sudije: Oberknežević, Pešić, Petković.
Ponedeljak 09. januar preostala dva susreta u Pančevu i Lazarevcu. Prvi po satnici je u Pančevu domaćin Tamiš će dočekati istoimenu ekipu iz Novog Pazara od 18:30 u hali Strelište. Gosti OKK Novi Pazar dolazi da brani bodove iz prvog susreta (85:78) sa svog parketa ali na vrućem parketu u Pančevu to nije lak zadatak. Delegat Miljuš sudije: Oberknežević, Živković, Šipka. Poslednji susret šesnaestog kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije je u Lazarevcu. Ekipa Kolubare LA2003 će ugostiti jednog od lidera tabele ekipu Zlatibor Gold Gondola od 19 časova u hali SRC Kolubara Prvi susret je u Čajetini pripao „čajetincima“ rezultatom (77:64). Očekujemo tvrdu mušku utakmicu u kojoj Kolubara nema prostora za kalkulaciju. Delegat Krneta M. sudije: Ninković, Pecelj, Smiljanić.
Sve susrete možete pratiti:
https://tv.dscore.live/en-int/page/admiral-bet-kosarkaska-liga-srbije
Kao i na kanalu You Tube AdmiralBet KLS : https://www.youtube.com/channel/UCVjeyNoJ9G7c2e0R-ESo-5A