Susretima od petka 21. do ponedeljka 24. oktobra nastavlja se takmičenje u petom kolu za titulu prvaka AdmiralBet Košarkaške lige Srbije za sezonu 2022/23. Start kola je u Čačku gde je domaća ekipa Čačak 94 Quantox spremna za goste iz Lazarevca- ekipu Kolubare LA 2003. Susret u hali kraj Morave je u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport TV od 18 časova.
Subota 22. oktobar je rezervisana za tri susreta od kojih je prvi po satnici u Leskovcu, hala Dubočica od 16 časova, domaćin Zdravlje dočekuje goste iz Pančeva ekipu Tamiš. Drugi subotnji susret u hali Milenijum u Vršcu duel između ekipa Vršca i OKK Beograda sa početkom od 18 časova. Treći zakazani suret je u Valjevu u sportskoj hali „15 Septembar“ domaća ekipa Metalca dočekuje goste iz Novog Sada ekipu Vojvodine.
Nedelja 23. oktobar zakazana su dva susreta, od podneva 13 časova hala „Master Centar“ u Zemunu domaća ekipa Mladost MaxBet ugostiće ekipu iz Subotice Spartak Office Shoes. Kao drugi susret u Novom Pazaru hala „Doguš“ od 16 časova meč izmedu ekipa Novog Pazara i Dunavskih alasa.
Ponedeljak 24. oktobar, ekipe koje su igrale ABA balon na Zlatiboru su dobile malo vremenskog odmora, a prvi suret između Zlatibor Gold Gondola i ekipe Dorćolaca Dynamic Balkan Bet je od 18 časova u hali Čajetina, susret vrha tabele. Na kraju poslednji susret u petom kolu je u Kraljevu u kojem će se sastati domaća Sloga, a u goste stiže ekipa Slobode iz Užica Hala „Nova Hala sportova“ od 18 časova. Sve susrete možete pratiti uživo na kanalu : https://tv.dscore.live/en-int/page/admiral-bet-kosarkaska-liga-srbije