Susretima zakazanim od subote 21. do ponedeljka 23. januara nastavlja se takmičenje u devetnaestom kolu za titulu prvaka AdmiralBet Košarkaške lige Srbije za sezonu 2022./23.
Subota 21. januar zakazana su četiri susreta od kojih po satnici prvi je u Čajetini. Zlatibor Gold Gold Gondola ugostiće komšije u večitom derbiju ekipu Slobode iz Užica. Lidera tabele će mladi Užičani staviti na test brzine iako u poslednjim susretima njihova učinkovitost je bila promenjiva, Zlatibor je motiv više. Bodove prvog susreta su odneli iz Užica Zlatiborci rezultatom 81:88. Hala Čajetina od 18 časova. Delegat Stojanović M. sudije Jovčić, Vesković, Petković. Drugi susret u istoj satnici od 18 časova u hali Milenijum ekipa Vršca čeka „dunavske alase“ iz Starih Banovaca ekipu Dunav. Vrščani su u prvom susretu bili bolji u gostima rezultatom iz hale Park 59:68. Alasima za opstanak u ligi su hitno neophodne pobede a najlepše su one na gostovanjima. Delegat Todorović sudije Jevtović, Pecelj, Sibinović. Treći susret u direktnom prenosu na Areni Sport TV iz Čačka domaćin Čačak 94 Quantox ugostiće ekipu iz Subotice Spartak Office Shoes u hali kraj Morave od 19 časova. Dva debitanta u sezoni KLS sastaju se drugi put u izmenjenim sastavima za razliku od starta iz 4. kola u kojem je slavio Spartak sa rezultatom 106:74. Delegat Janković S. sudije Stefanović, Pešić, Šipka. Poslednji subotnji susret od 19 časova u Valjevu domaći Metalac ugostiće ekipu Tamiš iz Pančeva u hali „15 Septembar“. Valjevci su triumfovali u Pančevu rezultatom 85:94 u hali „Strelište“ mogu li da ponove uspeh pitaju se odmorni Pančevci. Delegat Miljuš sudije Prpa, Vlahović, Živković.
Nedelja 22. januar dva zakazana susreta prvi je u Leskovcu u kojem domaće Zdravlje u hali Dubočica od 17 časova čeka ekipu iz Lazarevca Kolubaru LA 2003. Rezultat prvog međusobnog susreta je pripao zeleno-belima 82:77 u hali Kolubara. Obe ekipe su „opasnoj zoni“ i bodovi nisu više stvar prestiža nego opstanka. Delegat Stojanović A. sudije Glišić, Smiljanić, Hadžić. Drugi susret pratimo u Novom Pazaru hala Doguš od 18 časova domaćin ekipa Novog Pazara ugostiće momke sa Dorćola ekipu Dynamic Balkan Bet. Bodove iz prvog susreta je Dinamik zadržao na Dorćolu rezultatom 100:66 promenjeni sastavi od tog vremena će odlučivati o pobedniku susreta u dvorani Doguš. Delegat Milićević sudije Jovčić, Vesković, Petković.
Ponedeljak 23. januar u Zemunu Mladost MaxBet će ugostiti ekipu OKK Beograd u hali Master od 17 časova. Međusobni skor iz prvog susreta je na strani „klonfera“ rezultatom iz Mega Factory 92:71. Obe ekipe sa prilično izmenjenim rosterima koje su u odličnoj formi i topla preporuka za sportski ponedeljak u AdmiralBet KLS.
Petak 02. februar je rezervisan u Kraljevu za susret Sloge i ekipe Vojvodine kao poslednji u devetnaestom kolu u Novoj hali kraj Ibra. Rezultat prvog susreta iz Novog Sada je pripao „voši“ 79:70. Delegiranje i sudije ćemo objaviti naknadno.
Sve susrete možete pratiti:
https://tv.dscore.live/en-int/page/admiral-bet-kosarkaska-liga-srbije
Kao i na kanalu You Tube AdmiralBet KLS : https://www.youtube.com/channel/UCVjeyNoJ9G7c2e0R-ESo-5A