U derbiju začelja tabele u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbiji Mladost MaxBet je savladala domaću Kolubaru La 2003 rezultatom 75:86.
Od samog početka utakmice videla se veća želja za pobedom kod gostujuće ekipe. Krenuli su sjajnim šutom za tri i dva poena, pogodili sve što su šutnuli i nisu dozvoljavali Kolubari da im ugrozi prednost. Domaći su preko Grušanovića uslepio da održavaju kakav takav priključak, ali loša odbrana i manjak raspoloženih igrača u napadu nisu im dozvoljavali da uhvate priključak u prvoj četvrtini.


Druga deonica nam donosi sličnu igru u obe ekipe. Kod gostiju su mladi Živojinović i Đoković, bili veoma raspoloženi, dok je kod domaće Kolubare samo Mladen Grušanović bio vidno raspoložen za igru na ovoj utakmici. Kolubara je uspela da uhvali priključak na 2 minuta do kraja poluvremena i preko centra Gašića, koji je uhvatio nekoliko ofanzivnih skokova i povećanjem agresivnosti u odbrani, uspeli su da dođu na -5 u odnosu na goste. Imali su domaći priliku da ta prednost bude još manja ali je Pajić promašio šut za tri poena i dozvolio ekipi Mladosi da lako dođe do novih poena u kontranapadu. Na veliki odmor se otišlo prednošću gostiju iz Zemuna od 9 poena.
Početak drugog poluvremena se nije puno razlikovao od ostatka utakmice, ekipa Mladosti je uglavnom uspevala da dođe do poena iz reketa i to lakih poena, dok su se domaći mučili u napadu ne pronalazeći laga i efikasna rešenja. Gosti su digli agresivnost u odbrani i pritiskom po celom terenu uspeli da podignu svoju prenost na čak 17 poena. Mnogo izgubljenih lopti domaćih igrača na prenosu lopte su uticle na to da u napadu nemaju rešenje i da dozvoljavaju gostima da dolaze do lakih poena. Na pauzu pred početak poslednje četvrtine se otišlo zaostatkom domaćih od 15 poena.


Ništa se nije menjalo ni u poslednjoj četvrtini, domaći su pokušavali da dođu do lakih i brzih poena, pokazali su neku agresivnost ali to nije bilo ni blizu dovoljno da dođu do pobede u ovoj utakmici. Promašili su domaći dosta otvorenih šuteva, dok su gosti iz Zemuna odigrali fenomenalnu utakmicu i kažnjavali su svaku grešku Kolubare. Na kraju su domaći uspeli da smanje predost Mladosi i ostanu na zaostaku od 11 poena na kraju utakmice. Kolubara: Grušanović 19pts, Gašić 17pts(9sk) Mladost: Davis 18pts (5sk), Živojinović 11pts, Amstrong 11pts Izvor KK Kolubara LA 2003 #klsrb