Prvi tim Mladosti je savladao ekipu Borca iz Čačka rezultatom 85:82!
Ekipa ABA1 ligaša je na utakmicu u Zemunu došla sa namerom da ostvari još jednu pobedu u polufinalu plejof faze AdmiralBet KLS, međutim, prvotimci Mladosti su pokvarili taj plan! Odlučno i složno smo pristupili susretu, što se videlo i u prvom delu utakmice tokom kog smo imali rezultatsko vođstvo. Blag pad koncentracije u drugom delu utakmice dovodi rezultat u stanje neizvesnosti koje je kulminiralo na samom kraju. Trojkom Marka Pecarskog za ekipu Borca utakmica ulazi u rezultatski egal u poslednjem minutu.

To je bio signal za naše momke da pruže i poslednji atom snage kako bi ostvarili pobedu u ovom revanšu. Polaganje Kovačevića 2 sekunde pred kraj utakmice donosi finalni rezultat od 85:82 i pobedu Mladosti!
Ubedljivi u listi lidera su Bojić sa 31 poenom i 8 skokova, i Livingston sa 29 poena, 9 skokova i 8 asistencija. Treba posebno pohvaliti i Klavžara koji je u žestokoj borbi pod košem pretrpeo povredu noge za koju se nadamo da nije ozbiljna. Nejcu želimo brz oporavak! Iz redova ekipe Borca najviše su se istakli Pecarski sa 30 poena, Đoković sa 9 skokova i Lopez sa 8 asistencija. Zahvaljujemo se ekipi Borca na gostovanju, kao i na fer i korektnoj igri!


Odlučujuća partija za prolazak u finale će biti odigrana u sredu, 18.5.2022 u 20 časova. Direktan prenos meča možete pratiti na kanalima Arena Sport televizije. Foto i izvor KK Mladost MaxBet #KLSRB