Miroslav Milić pred meč sa Vojvodinom mts: Očekuje nas teška utakmica u Novom Sadu

Vojvodina MTS – Borac Mozzart (nedelja, 19:30, Arena sport 10) Prvi tim KK Borac Mozzart polako, ali sigurno, privodi kraju svoje učešće u grupi B košarkaške AdmiralBet Superlige. Preostalo je da bude realizovan meč u Novom Sadu, gde će domaća Vojvodina mts ugostiti čačanski tabor koji predvodi Dejan Mijatović (nedelja, 19:30, Arena sport 10). Miroslav Milić, član stručnog štaba Borca Mozzart, smatra da je iza tima dobar period u AdmiralBet Superligi.

„Dosadašnji deo Superlige odigrali smo zaista kvalitetno. To posebno važi ako se ima u vidu da smo nastupili u znatno podmlađenom sastavu. Pre početka takmičenja smo odlučili da uvrstimo veliki broj kadeta i juniora. Tako da smo svi u stručnom štabu veoma zadovoljni viđenim. Naravno, moram da pohvalim starije igrače, koji su izneli Superligu na svojim plećima“, rekao je Milić.

Posebno raduje podatak da su mladi igrači čačanske ekipe pokazali zavidan nivo košarkaškog znanja.

,,Moram posebno da pohvalim mlađe igrače, koji koriste svaki minut i priliku da pokažu svoj talenat. A mi se trudimo da im ukažemo što veće poverenje. Zalaganje tih momaka je stvarno za svaku pohvalu. Evidentno je da poseduju talenat i kvalitet, ali potrebno je vreme da se naviknu na seniorsku košarku. Ipak, predstavlja nam veliko zadovoljstvo da treniramo takvu decu. Verujem i da se čitava situacija dopada čačanskoj publici“, kazao je Milić.

Sledi okršaj sa Vojvodinom, timom koji ima zavidan kvalitet.

„Vojvodina spada u grupu najkvalitetnijih ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije. U svom rosteru ima stvarno kvalitetne igrače, a iza sebe ima dobru sezonu. To je jedna veoma snažna ekipa. Bez obzira što smo slavili u Čačku relativno lako, očekuje nas teška utakmica u Novom Sadu. Siguran sam da će rival biti jako motivisan da nas pobedi i revanšira se za poraz. Ali potrudićemo se da pokažeo zube i dokažemo svoj renome ekipe iz ABA lige“, završio je Miroslav Milić.

Nikola Minović foto Leiča Izvor KK Borac Mozzart #klsrb