Odavno nije viđena uzbudljivija završnica u Velikom parku. I pored toga što je Vršac vodio tokom čitavog meča, Sloboda je uspela da dođe do totalnog preokreta i druge pobede u prvenstvu.
Sloboda – Vršac 72:71 (22:26, 36:42, 49:58, 72:71) 2. kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije
Vršac se već na početku meča nametnuo kao ekipa koja će diktirati tempo igre. Sloboda je škripala u defanzivi, gosti su to obilato koristili. Rezultatski priključak Sloboda je ipak držala, naročito se isticao Božić kod domaćina. U drugoj četvrtini Sloboda je donekle popravila igru u odbrani, ali Vršac je i dalje bio u vođstvu. Kada se u trećoj četvrtini Vršac odvojio na 12 poena prednosti činilo se da je pobednik već poznat. Ubrzo na scenu stupa fantastični Nikola Ćirković koji sa 3 trojke uspeva da unese rezultatsku neizvesnost. I ne samo to, već i deset sekundi pre kraja pogađa sa poludistance za 2 poena i donosi veliku radost užičkoj publici.
Osim Ćirkovića koji je postigao ukupno 15 poena (3 trojke), istakao se i mladi Bogićević koji je odigrao vrlo zrelu partiju i zabeležio 13 poena i 7 asistencija, Kapetanović je dodao 15, a Miladinović 11. U odličnoj ekipi Vršca izdvojio se bivši kapiten Slobode Stefan Simić sa 18 poena, Jurček je dao 15, a Vasiljević 13. U narednom vanrednom kolu u sredu Slobod a gostuje u Novom Pazaru. Izvor i foto KK Sloboda #KLSRB