Uzbudljiv meč u Velikom parku, završnica kakvu samo košarka može da režira i pobeda Metalca 96:100, posle produžetka.
Prva četvrtina bila je izjednačena, igralo se za koš više, Metalac je na kraju prvog dela imao poen prednosti (24:25), a Sloboda je nekako uspevala da drži rezultatski priključak. Već u drugoj četvrtini presudilo je iskustvo gostiju, odlični plej Metalca Džorden Dafi briljirao je i u odbrani i u napadu, a istakao se i odlični Islamović sa 3 trojke. Sve to je bilo dovoljno da gosti odu na petnaestominutni odmor sa 8 poena viška (45:53).


Sloboda je u trećoj četvrtini igrala hrabrije, prštalo je ispod obruča, gledali smo okršaj odličnih Miladinovića i Lukovića, Ćirković je trojkama držao Slobodu u igri, sa druge strane razigrao se i drugi Amerikanac Čarls Mening. Sloboda je uspela i da preokrene i dođe do 88:85 fantastičnom trojkom Kapetanovića osam sekundi do kraja, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Božić faulira Dafija u šutu za 3, ovaj biva precizan i odvodi svoju ekipu u produžetak. Sloboda ulazi u problem sa ličnim greškama. Ćirković, Miladinović i Aksentijević završavaju meč ranije zbog pet faulova što olakšava put Metalcu do pobede. U finišu se naročito istakao iskusni Luković koji koristi nekoliko zicera i slavlje gostiju je moglo da počne.


U redovima Slobode Miladinović se istakao sa 21 poenom i 9 skokova, Kapetanović je zabeležio 15, a Ćirković 14 poena (4 trojke).
Metalac je do pobede vodio Dafi sa 22 poena , po 14 su zabeležili Luković i Durmo. Meč u Velikom parku pratilo je oko 1000 gledalaca, koji zaista imali šta da vide. Izvor i foto KK Sloboda #klsrb