Košarkaši Mega Mozzarta u utorak od 18 časova u Čačku igraju drugi finalni duel protiv Borca. Mega trenutno vodi u plej-of seriji sa 1:0 a ukoliko trijumfuje Čačku, plasiraće se u polufinale plej-ofa gde će joj protivnik biti Crvena zvezda mts. Eventualna majstorica sa Borcem bi se igrala u četvrtak 26. maja od 18 časova u hali Mega Factory.
Pred drugi duel protiv Borca, trener Mege Vladimir Jovanović je izjavio da je potrebno da njegova ekipa bude na najvišem mogućem nivou u Čačku:


– Utakmica u Beogradu je dosta ličila na većinu naših utakmica u plej-ofu Superlige. Imali smo periode izuzetno kvalitetne igre sa kojima smo i počeli tu prvu utakmicu, ali smo imali i prazne minute. Bitno nam je da kvalitet igre bude što viši u dužem vremenskom periodu. Problemi sa uigranošću koji se pojavljuju, pogotovo u napadu, a koji su posledica toga da smo novoformirani tim i da nismo imali vremena za neko uigravanje, mogu da se izbegnu samo povišenom dozom energije i koncentracije u odbrani. Odbrambeni deo je jako važan obzirom da igramo protiv Borca koji je napadački orijentisan sa dosta šuteva za tri poena, a pogotovo zato što će sledeću utakmicu igrati na domaćem terenu. Ono što ne bi trebalo da nedostaje, a što smo u većini slučajeva u ovom plej-ofu radili dobro, je motivacija. Mislim da smo u svaku utakmicu do sada ušli jako motivisano i nadam se da će tako biti i na sledećoj utakmici u Čačku u kojoj će biti potrebno da budemo na najvišem mogućem nivou, izjavio je trener Mege.
Krilo Mege Andrija Grbović je istakao da njegova ekipa mora da uđe u meč sa koncentracijom i energijom svih 40 minuta:


– Sigurno da nas očekuje jak i težak meč u Čačku pred njihovom publikom. Kao i u prošlom meču, moramo da uđemo sa energijom i koncentracijom svih 40 minuta. U prošlom meču smo odigrali odlično prvo poluvreme, ali u drugom se desio pad koncentracije i oni su vratili meč u egal. Mlad smo tim i nedostaje nam iskustva, ali to ne treba da nam bude izgovor u ovakvim utakmicama, a verujem da smo pokazali da možemo sa svima da igramo. Ako intenzitet bude bio na visokom nivou, verujem da ćemo biti blizu pobede i prolaska dalje, izjavio je Grbović.
Druga utakmica finala prvog dela plej-ofa Superlige protiv Borca će se igrati u utorak 24. maja od 18 časova u hali Dvorani Borca u Čačku. Izvor i Foto: Mega Mozzart/Ivica Veselinov #KLSRB