Barać: Da posvetimo pažnju kontroli skoka, unutrašnjoj igri i adaptaciji na promene odbrana“

Košarkaši Mega MIS-a su u četvrtfinalu okončali borbu u ABA ligi ove sezone i sada se okreću Superligi Srbije. Prvo kolo su preskočili zbog obaveza protivnika, jer je Borac Mozzart igrao baraž za opstanak u regionalnom takmičenju, dok su u drugom savladali Vojvodinu mts u Novom Sadu 83:74, a u trećem dočekuju Metalac iz Valjeva u dvorani Mega Factory. Susret je zakazan za sredu, 10. maj, od 18:00, a ulaz je besplatan. Kapije se otvaraju sat vremena pre početka utakmice. Trener Mega MIS-a Marko Barać ističe da njegovi izabranici moraju da odigraju na viskom nivou, ako žele do druge pobede u Superligi:

– Očekuje nas nastavak Superlige protiv ekipe Metalca koja ima vrlo dobru sezonu. Posebnu pažnju moramo da posvetimo kontroli skoka, unutrašnjoj igri protivnika i adaptaciji na promene odbrana. Potrebno je da budemo na najvišem nivou energije i koncentracije kako bismo došli do željenog rezultata, rekao je Barać.

Mladi centar Danko Branković sa velikim motivom dočekuje drugi susret u Grupi B:

– Nakon ABA lige okrećemo se Superligi i sa maksimalnim fokusom ulazimo u svaku utakmicu. Protiv Metalca moramo nametnuti svoj ritam sa puno trčanja ako mislimo da dođemo do pobede, dodao je Branković.

Na tabeli Grupe B i dalje prednjači Vojvodina, ali kao jedini tim sa dva odigrana susreta (1-1). Sledi Mega sa 1-0, dok Metalac ne zna za trijumf (0-1), a Borac tek treba da odigra prvi meč. Izvor i Foto: Mega MIS #klsrb