Nakon što je u utorak odradio prvi trening sa ekipom Srđana Flajsa i njegovog pomoćnika Filipa Nedića već u petak čeka debi u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Susret sa kraljevačkom Slogom stiže u nezgodno vreme posle smene na klupi, a ni vremena za pripremu sa aktuelnim stručnim štabom nije bilo previše. Novi strateg valjevskog tima polako se upoznaje sa ekipom, a ovaj duel će mu nakon tri poraza van Valjeva biti prilika da se uveri u vrline i mane svog tima.

– Dugo sam radio u inostranstvu pa je ovo novi izazov u mojoj karijeri. Pokušaću da pozitivnom energijom donesem dobru atmosferu u ekipu, a sa pojedinim igračima sam već sarađivao. Među okupljenima nalazi se i grupa mladih igrača koji su jako interesantni i verujem da ćemo lepo sarađivati. Pratim naravno prilike u našoj zemlji i mislim da je Košarkaška liga Srbije na znatno višem nivou u odnosu na ranije godine. Kvalitetom se izdvajaju ekipe poput Zlatibora, Spartaka i Vojvodine, dok su ostali poprilično izjednačeni. Što se tiče prvog iskušenja tiče svi znamo šta Sloga predstavlja u našoj košarci, a poraz u poslednjoj rundi sigurno će ih motivisati da se prikažu u što boljem svetlu. Sa druge strane verujem da i mi možemo do maksimuma pa ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno za trijumf – rekao je novi trener Metalca.

Susret starih rivala u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije na programu je u petak u 19 časova, a pored čak tri bivša igrača Metalca Jovana Stamenić, Nikole Stefanovića i Nikole Pavića dres Sloge ove sezone nosi i Valjevac Aleksa Kovačević. Izvor KK Metalac #klsrb