Nakon pauze od dvadesetak dana košarkaši Metalca konačno će se naći na parketu u prestonici u zaostalom meču protiv Dinamika. U sredu u 18 sati ekipa će u poprilično oslabljenom sastavu odmeriti snage sa Dorćolcima, koji su ovog vikenda bili bolji od Zdravlja, a imaće i motiv više kako bi se revanširali za poraz na startu sezone.
Sa druge strane s određenim kadrovskim promenama, ali i dobro poznatim problemima viđenim i prvog radnog dana ove sedmice Valjevci će pokušati da se što bolje pripreme za naredne susrete, možda i ključne u borbi za opstanak u ovom rangu.
– Poslednji trening u kompletnom sastavu odradili smo prošle godine, situacija je dosta komplikovana. Trudimo se da izvučemo najbolje iz ovoga što imamo, neki igrači se vraćaju nakon pauze, dok se kod drugih javio problem. Što se tiče meča protiv Dinamika važan je za nas, ali u ovom sastavu pitanje je hoćemo li moći da se predstavimo onako kako bismo želeli. Nakon odlaska Veljkovića u Bosnu i Hercegovinu odmah smo reagovali i angažovali Uroša Lukovica, koji će igrati na otvoreni ugovor.

Poznajemo se dugo, igrali smo zajedno i glupo bi bilo pričati o njegovim kvalitetima na ovom nivou košarke. Pratimo situaciju na tržištu i kada su u pitanju spoljni igrači, nije lako pronaći kvalitet i nekoga ko bi doneo prevagu i videćemo kako će se to dalje odvijati – kaže trener Branislav Ratkovica. Prvi nastup u dresu Metalca bivšeg igrača MZT-a, Partizana, Zadra i Mornara očekuje se u subotu na gostovanju ekipi Dunava.Foto MNE HOOP Izvor KK Metalac #KLSRB