NOVI PAZAR – Trener košarkaša Novog Pazara Darko Kostić rekao je da njegov tim može da se suprotstavi Beogradu, kojem gostuje u predstojećoj utakmici 17. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije (KLS).
“Oni su za mene najprijatnije iznenađenje prvenstva. Evidentno je da se tamo dobro radi. Beograđani igraju lepršavo i bez pritiska. To im je najveći adut, koji ćemo probati da anuliramo i nametnemo neke naše prednosti. Želimo pobedu”, rekao je Kostić.
Beograd je sedmi na tabeli KLS sa devet pobeda i sedam poraza, dok je devetoplasirani Pazar na skoru 8/8. Novopazarci su pre tri meseca na domaćem terenu savladali ekipu Beograda sa 86:77.
“Očekujem sličan meč. Nije se mnogo toga promenilo u njihovoj igri. Na vreme su stigli do zavidnog broja pobeda, pa ti mladi, talentovani i dobro selektirani košarkaši igraju lepo i sa mnogo samopouzdanja. Rival igra koliko mu dozvoliš, a nadam se da im nećemo dopustiti da budu lepršavi”, naveo je Kostić. Novi Pazar će u nastavku sezone biti bez beka Dušana Majstorovića, s kojim nije produžen ugovor. “Naš kratak roster dodatno je smanjen. Ne patimo već idemo dalje. Gledaćemo da damo minute i mlađima, pre svega Luki Kulundžiću. Tražimo dovoljno pobeda za miran nastavak takmičenja i opstanak. Menjaju se planovi jer nemamo i ne dovodimo centra, a sad smo ostali i bez jednog beka. To, ipak, ne utiče na naš pristup utakmicama”, zaključio je Kostić. Beograd i Novi Pazar igraju u nedelju od 18 časova u dvorani Mega fektori. M. Minić Izvor i foto IndexOnline OKK Novi Pazar #KLSRB