Na sednici Predsedništva, a potom i Skupštine UK KLS koja je održana 28.09.2021. godine na dnevnom redu su bili usvajanje finansijskog plana za buduću sezonu, kao i mnoga druga pitanja i informacije od značaja za najviši rang košarkaškog takmičenja u Srbiji.

Novi sponzor KLS

Košarkaška liga Srbije ima novog naslovnog sponzora Admiral Bet. U takmičarskoj sezoni 2021/22 liga će se zvati Admiral Bet Košarkaška liga Srbije. Naslovni sponzor će biti jasno vidljiv na svim obeležijima lige. Ističemo veliku zahvalnost sponzoru koji je prepoznao kvalitet takmičenja KLS-a i svojim učeščem omogućio finasijsku stabilnost lige u narednom periodu.

Ugovor sa Arena Sportom

Košarkaška liga je skopila ugovor sa Arena Sportom. U narednoj sezoni će Arena biti vlasnik svih marketinških prava i TV prenosa. Veliko nam je zadovoljstvo što će zahvaljujući Areni, ljubitelji košarke moći da prate utakmice naše lige i što ćemo na najbolji način biti u prilici da pokažemo kvlalitet najvišeg ranga takmičenja u Srbiji.

Novi format Superlige Srbije

Prvih pet plasiranih klubova na kraju regularnog dela takmičenja AdmiralBet KLS  će igrati Superligu Srbije. Od 5 domaćih timova koji nastupaju u Aba ligi, dva najbolje plasirana će automatski izboriti učešče u polufinalu Superlige, dok će treća, četvrta i peta plasirana ekipa odmeravati snage sa klubovima iz KLS, u borbi za polufinale.

Novi mandat Predsedniku KLS

Na Skupštini udruženja košarkaških klubova Srbije mandat za nastavak obavljanja funkcije predsednika lige je većinom glasova poveren Darku Jovičiću. On se zahvalio na ukazanom poverenju klubovima i istakao da su ambicija i kontinuitet dobrog poslovanja lige i upostavljanje mnogo dinamičnijeg pristupa ka rešavanju svih problema njegov prioritet.