Test za poboljšani napad
U maloj sali Spensa večeras od 18.30 košarkaši Vojvodine dočekuju Slodes, u okviru 17. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Gosti iz Beograda, očigledno, ne gaje iluzije o opstanku pa su drastično podmladili tim, ali u taboru Novosađana znaju šta ova utakmica treba da im donese, osim povratka u sam vrh tabele.
-Znamo da je Slodes promenio roster, ali mi smo se koncentrisali na našu igru – kaže plej Vojvodine, Nikolas Nil. – Prethodni period poslužio nam je da kroz trening ispravljamo prethodno uočene nedostatke u igri, a današnji meč nam je prilika da to i pokažemo.
Situaciju identično posmatra i pomoćni trener crveno – belih Miloš Isakov Kovačević.
-Posle dužeg perioda zgusnutog rasporeda, najzad smo imali vremena da analiziramo našu igru i uvidimo šta nam nedostaje. Defanzivno, i dalje smo najbolja ekipa i u KLS i u ABA 2 ligi, pa je jasno da ima mnogo prostora da poboljšamo igru u napadu. Konkretno, treba da u nekim fazama ubrzamo igru, da igramo timski i da kroz tranziciju dolazimo do lakih poena – rekao je Isakov.
Ova utakmica je trebalo da se odigra u nedelju, ali je odložena na zahtev gostiju jer su u timu imali igrača pozitivnog na koronavirus. Dušan Knežić. Foto: R. Hadžić Izvor KK Vojvodina #KLSRB