Sezona iz snova za Košarkaški klub Sloga se nastavlja. Veoma ubedljivivom pobedom u poslednjem, 30.kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije pred oko 2000 navijača nad ekipom Novog Pazara 97:75 (17:14, 29:17, 27:18, 24:26), stavljena je tačka na zapravo prvi deo sezone za „bele“. Utamica sa Novim Pazarom pripremljena je do tančina i shvaćena vrlo ozbiljno, ali slab otpor su pružili gosti u Kraljevu. U skraćenom rosteru, ali i bez mnogo energije, favorizovana Sloga je lako meč privela kraju. Gotovo od sredine druge deonice prednost je bila dvocifrena i kako je utakmica odmicala, ona se uvećavala, pa je u jednom momentu bilo i +24 za domaće. Nakon završetka meča, na konferenciji za medije, najmanje je bilo reči o ovoj utakmici. Sasvim je jasno da je akcenat stavljen na, nije preterano reći sezonu iz snova, potpuno neočekivano za ekipu iz Kraljeva. Govorili su mnogi na početku sezone da je Sloga prijatno iznenađene ove lige, ali kontinuitet koji su pokazali od prvog po poslednjeg kola doveo ih je do drugog mesta u KLS, što sa sobom nosi učešće u Superligi i ABA 2 ligi naredne sezone. Nije lako bilo oceniti celu ovu sezonu, emocija u taboru „belih“ bilo je i previše.


„Moram da se ipak malo osvrnem na ovu utakmicu. Ekipa Novog Pazara došla je da odigra utakmicu poslednjeg kola, ali nisu bili previše motivisani. Sezona je bila izuzetno teška i naporna za sve i videlo se da su oni energetski na dosta slabijem nivou nego mi. S druge strane, moju ekipu sam pripremao praktično na sve. Videli ste na početku da su nam malo bile vezane ruke, kada smo promašili više i otvorenih šuteva i zicera. Oni su se borili koliko su mogli, ali definitvno nama vetar u leđa dalo ono što nam ova pobeda donosi. Čestitao bih i treneru Kostiću koji je uradio sjajan posao na klupi Novog Pazara. E, što se tiče nas. Imao sam mnogo toga što sam želeo da kažem, ali počeću od samog početka. Najveći naš problem bio je što smo se kasno okupili. Prvo sam i ja sam kasno došao, a tokom sezone promenio nam se i roster nekoliko puta.

Ono što je meni najdraže je to što svaki novi igrač koji je došao, vrlo brzo i lako se uklopio u naš sastav i osetio tu energiju koju cele sezone imamo. Prvo moram da se zahvalim mojim igračima. Ništa ovo ne bi bilo bez njih. Trener može da radi dobro ili loše, da bude i najbolji, ali su igrači ti koji to ostvare na terenu. Ovo je njihov uspeh, njihova velika pobeda i njihova sezona iz snova. Smatram da sam imao čast da radim sa ovakvom skupinom igrača, ovakvim timom i pojedincima koji su ginuli jedan za drugog. Bez ijedne zamerke i primedbe su radili, trenirali i slušali i to nas je dovelo do ovoga danas. Takođe bih se zahvalio i upravi kluba i svim prijateljima Sloge, koji su bili uz nas u svakom trenutku kada nam je to trebalo. I naravn ona kraju neverovatnoj publici koja je bila tokom čitave sezone uz nas, nije kliše ako se kaže, naš šesti igrač i mnogo su nam pomogli, a i pokazali kako se klub voli i bodri. Nedostaje mi reči, stvarno sam pun emocija. Kada sam došao u Slogu, stao sam pred igrače i rekao im da sa ovima klubom imam tri cilja. Prvi je da otvorimo drugu tribinu i popunimo gotovo celu halu sportova-OSTVARILO SE, da dovedemo što više igrača iz Kraljeva, na kraju sezone imamo ih osmoricu od 12-OSTVARILO SE i treći cilj bio je da napadnemo ABA 2 ligu, ali u nekom doglednom periodu od dve do tri sezone – ipak, OSTVARILO SE i to prve sezone od mog dolaska na klupu „belih“.Moram samo još na kraju da dodam da je ovo velika prilika da Sloga stane na noge što se tiče nivoa takmičenja u kome nastupa. Jer, ako ovo bude plesalo samo jedno leto, ništa uradili nismo. Ako sledeće sezone budemo na sredini tabele, ili niže, sve pada u vodu i kao da ništa nismo ni uradili. Sloga mora da nastavi da igra u kontinuitetu pa i ABA 2 ligu i naravno, što da ne u nekom periodu napadne i ABA ligu. To sada deluje nerealno i nećemo govoriti o tome, ali takve ciljeve moramo da stavljamo ispred sebe. Hvala još jednom i medijima koji su bili uz nas tokom cele sezone i posebno navijačima, pa bih za kraj ponovio rečenicu koju sam u poslednje vreme više puta ćuo i koju želim da ponavljam stalno – KOŠARKA SE VRATILA KUĆI.“, zaokružio je svojim izlaganjem Marko Dimitrijević, trener KK Sloga ovu sezonu „belih“ iz Kraljeva.


Da se vratimo još malo na utakmicu sa Novim Pazarom i poenterskom učinku. U gostujućem timu najefikasniji su bili Nemanja Nikolić sa 18 poena, Altin Islamović sa 13 i Enis Đulović sa 12 postignutih poena. A u timu Sloge čak petorica igrača bili su dvocifreni. Đorđe Simeunovič ubacio je 17, jedan manje kapiten Stefan Matović, 15 poena dao je Nikola Kostić, a po još 13 ubacili su Stevan Karapadžić i Jovan Stamenić. Posle istorijskog uspeha „belih“, reč je dobio kapiten Sloge, Stefan Matović.
„Samo bih da napomenem period početka priprema, koji je ustvari bio najturbulentniji za nas. Marko je došao u drugoj polovini pripremnog perioda, pred sam start lige, a bilo je mnogo pesimista i onih koji nisu na početku verovali u nas. Moram da kažem da kada je tim konačno sklopljen i kada smo počeli da treniramo u kontinuitetu, osetili smo odmah i nekako znali da nas čeka dobra sezona. To je za nas značilo da budemo bar u sredini tabele, oko petog ili šestog mesta. Ni sami nismo mogli da pretpostavimo da ćemo se odmah boriti pa i uću prvo u Superligu a onda i u ABA 2. Čestitke zaista celom timu, stručnom štabu, upravi kluba i svima, a mislim da su glave još uvek vruće i da nismo još ni svesni šta smo za ovu jednu sezonu uspeli. Jako je važno i verovatno ključno za ovu sezonu bilo to što smo stalno držali kontinuitet i nismo padali tokom sezone. Imali smo po dva poraza za redom ali smo se odmah izdizali i vezivali pobede. Ne ide da izdvajam nekoga, ali moraću ovoga puta to da uradim i posebno pomenem i zahvalim se Nemanji Baraću, koji na našu žalost neće biti sa nama više, čak ni u Superligi. On nastavlja dalje, i to u basketu 3na3 i svi mu želimo mnogo sreće i zahvaljujemo mu se na svemu što nas je naučio i što je učinio za nas tokom ove sezone. Mnogo toga, zapravo sve su nam se kockice sklopile, počev od Marka koji se vratio, kao i ja u svoj rodni grad, u svoj matični klub i on je taj koji nas je sve povezao. Nikako ne bih da zaboravim da pomenem i mnogo se zahvalim našim najboljim navijačima, koji su najverniji i najbrojniji u ovoj ligi i siguran sam da će tako i ostati i da će tek biti uz nas za sve lepo što sledi. U meču sa Novim Pazarom svakog od nas ispratili su velikim aplauzom i to je upravo ono za šta mi i igramo. Ovo je veliki, ogroman uspeh i za Kraljevo kao i za sve nas koji smo ga i ostvarili na samom terenu. Za nas nije kraj, čekamo da saznamo ime prvog protivnika u Superligi i idemo dalje, mali odmor sledi, a onda već pripreme za sledeći meč.“, istakao je kapiten Matović.


Sloga je ove sezone u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije završila na drugom mestu na tabeli uz učinak od 20 pobeda i 10 poraza. Od ovih 20 trijumfa, čak 10 su bila na gostujućim terenima što nijedan klub još nije uspeo. Sledi kratka pauza a onda Superliga, u kojoj će se iako pomalo umorni od naporne sezone boriti kao i u svih prethodnih 30 utakmica. Izvor KK Sloga #KLSRB