Nakon niza od četiri poraza Slobodu očekuje težak nedeljni meč na svom terenu. Protivnik je ekipa Čačak 94 Quantox. Čačane sa klupe predvodi bivši Slobodin strateg Vladimir Lučić, a ekipa ima samo jednu pobedu u proteklih 7 kola. I pored toga Sloboda ne može sa sigurnošću preuzeti ulogu favorita, pre svega zbog kadrovskih problema.


„Već neko vreme se suočavamo sa bolešću i povredama igrača, moramo to nekako da prevaziđemo i da učinimo da se njihovo odsustvo što manje oseti na terenu. Formirali smo timski identitet i pozitivnu energiju, tako da nas bilo čije odsustvo ne bi trebalo toliko da pogodi, koliko god to bilo teško. Ako u tome uspemo, verujem da ćemo imati pobedničke ambicije u predstojećem meču“, rekao je trener Slobode, Velimir Gašić.

Publika očekuje prekid negativne serije, ali pita se i protivnik. Ekipa Čačka ima ozbiljan igrački kadar i sigurno da tabela ne pokazuje pravu vrednost ovog tima.
Duel Užičana i Čačana, tradicionalni rivalitet dva najveća grada zapadne Srbije, sigurno je najbolja moguća pozivnica za nedeljni duel. Meč ove dve ekipe zakazan je za 19 časova. Izvor KK Sloboda #klsrb