Kolubara ubedljiva protiv Vršca za opstanak, kapiten Simić najavio završetak karijere
Košarkaši Kolubare odneli su ubedljivu pobedu u utakmici sezone u okviru 30. kola KLS protiv ekipe Vršca rezultatom 103:77 ( 34:29 ; 25:24 ; 16:13 ; 28:11 ), i time obezbedili učesće u Košarkaškoj Ligi Srbije i naredne godine- Utakmica protiv Vršca za zelene je bila utakmica sezone, jer samo pobeda nad izuzetno kvalitetnim protivnikom, ekipom Vršca, im je osiguravala opstanak u društvu najboljih klubova Srbije. Imajući u vidu važnost utakmice, zeleni su ušli dobro u meč, veoma šuterski raspoloženi, i od samog početka stekli prednost, koju će, kako se kasnije ispostavilo, zadržati do kraja meča. Ipak, košarkaši Vršca su takođe bili šuterski raspoloženi, i nisu dozvoljavali domaćinu da napravi osetniju prednost.


Uz pomoć veoma raspoloženog Hadzifejzovića i kapiena Simića, Kolubara završava prvu četvrtinu sa prenosću od 5 poena. 34:29.
Druga četvrtina donosi izjednačenu borbu, gde nijedan od protivnika ne uspeva da ostvari svoje ciljeve, već se vodi rovovska borba pod koševima. Kolubara uspeva da završi i ovu četvrtinu sa vođstvom, i na poluvreme odlazi sa 6 poena prednosti.
U drugom poluvremenu se nastavlja velika borba dva tima, gde na poćetku treće četvrtine Kolubara uspeva da napravi osetniju prednost od 12 poena prednosti, ali veoma brzo Vršac pravi seriju od 8:0 i vraća utakmicu u egal. Ipak, i približavanje gostiju na dva poseda nisu uneli nervozu u redove Kolubare, koja je uspela da prebrodi težak period u igri i da odigra fantastičnu četvrtu četvrtinu i definitivno prelomi utakmicu u svoju korist.


Već na početku zadnjeg perioda Kolubara se odlepila na sigurnu prednost, i ta prednost je nastavila da raste sve do kraja utakmice, na kraju 103:77. Utakmicu je obeležio fantastični Sead Hadžifejzović koji je nanizao 39 poena, i bio neresiva enigma za goste.
Pored svega navedenog, ovu utakmicu koja je za Kolubaru bila utakmica sezone, obeležila je i najava kapitena KK Kolubare Nikole Simića da mu je ovo verovatno poslednja utakmica u karijeri, i da namerava da okaći patike o klin.


Nikola je odigrao još jednu odličnu utakmicu, na sta smo svi navikli, i ispraćen je sa terena ovacijama i velikim aplauzima. KK Kolubara i cela sportska javnost su veoma zahvalni našem kapitenu na svemu što je pružio Klubu i gradu Lazarevcu, u nadi da će „El Capetano“ naći dodatnog motiva da i sledeće godine predvodi Zelene, a da KLS i sledeće godine ima vrsnog strelca u svom takmičenju.
Kod ekipe Kolubare istakli su se: Hadzifejzović 39 pts, Simić 19 pts, Hannah 12 pts, Stojčić 10 pts, M.Blagojević 6 pts ,Žunić 8 pts,Kojadinović 6 pts
Kod ekipe Vršca: Vasiljević 21 pts, Dimić 15 pts, Ilić 15 pts, Janček 7 pts,Jovanović 6 pts, Agoč 6 pts Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003 #KLSRB