U okviru 2. kola AdmiralBet Košarkaške Lige Srbije, košarkaši Kolubare poraženi su na svom terenu od ekipe Slobode iz Užica rezultatom 71:73 ( 22:16, 9:26, 19:21 , 21:10)
Na otvaranju sezone pred svojom publikom košarkaši Kolubare ušli su sa željom da ponove dobru partiju kao i na gostovanju u Zemunu, što se i videlo u prvoj četvrtini. Nakon nesigurnog starta, domaći su uspeli da preuzmu vođstvo i da u ovom delu igre naprave solidnih 10 poena razlike. Sve je izgledalo kao da će Kolubara nastaviti u istom tempu i da se pobeda ne dovodi u pitanje.


Ipak, u drugoj četvrtini gosti odličnom igrom prave veliku seriju i sa -10 dolaze dolaze do + 10 u jednom trenutku, dok na poluvreme odlaze sa odličnih 11 poena prednosti.
Kolubara je pokušala da u trećem periodu napravi preokret, ali Sloboda je bila raspoloženija i uvećavala je svoju prednost do čak 20 poena razlike. Četvrta četvrtina je definitivno pripala domaćima, koji su uz pomoć domaće publike smogli snage i uspeli da se vrate u meč.
Na kraju, neizvesna završnica u Lazarevcu. Uspeli su domaći da se približe na 1 poen zaostatka, nakon kojih je Sloboda imala dva slobodna bacanja. Nakon prvog pogođenog, a drugog promašenog, košarkaši Kolubare su imali malo više od 3 sekunde da šutnu za pobedu. To je i učinio Todorić, koji je pogodio trojku za pobedu. Ipak, nakon konsultacije sudijske trojke utvrđeno je da je šut upućen nakon zvuka sirene.
Kod ekipe Kolubare istakli su se: Simić 22 pts, Todorić 14 pts, , Stojičić 14 pts, Monso 12 pts,
Kod ekipe Slobode: Dimitrijević 17 pts, Prijović 12 pts, Božić 12 pts, Ilić 9 pts, Ilkić 8 pts Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003 #KLSRB