Dva kola za redom košarkaši Metalca osvajaju titulu igrača kola. Ovoga puta u 16 kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije MVP kola je 23-tro godišnji Dye Kenny Martel Mathews / Metalac/ sa ostvarenih 30 indexnih poena na utakmici Metalac – Zdravlje.
U najboljoj utakmici u sezoni Keni Daj je bio na domak tripl dabl učinka postigavši za 32 minuta provedena u igri 17 koševa, 11 skokova i 8 asistencija. Plejmejker Metalca na ovoj utakmici nije imao ni jednu izgubljenu loptu. Sa učinkom od 11 skokova /1 u napadu I 10 u odbrani/ Keni je bio I najbolji skakač 16.tog kola Admiral bet KLS.
Najbolji strelac u 16 kolu bio je Phillips Jr Nelson Lamar /Vršac/ sa 27 postignutih poena, dok su najviše asistencija, po 9 imali Mihailo Petrović /Beograd/ i Pulliam Trey Alexander /Čačak 94 Quantox/.
U derbiju kola koji se igrao u Subotici domaći Spartak Office Shoes zabeležio je pobedu protiv Vojvodine mts rezultatom 83:72, čime se revanširao novosađanima za poraz na startu prvenstva nadoknadivši – 4 iz prvog susreta. Do pobede subotičani su došli zahvaljujući boljem skoku /43 naspram 32/ i ubedljivo boljem šutu za dva poena.
U ostalim susretima treba istaći pobedu Sloge protiv somborskog Jokera do koje su kraljevčani došli fantastičnim šutem za tri poena /19-34 , 56%/ i pobedu SPD Radnički u pančevu do koje su kragujevčani došli nakon produžetka. AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb